Video: Je najmočnejši produkcijski »bavarec« kos najmočnejšim tekmecem v segmentu?

0
Čas je za še en klasičen »drag race« med crème de la crème štirivratnimi modeli na trgu.

Nekateri bi lahko rekli, da so to najboljši štirivratni avtomobili, ki jih lahko dobite danes. Zato boste v spodnjem videoposnetku videli, kako se BMW M5 CS bori z Mercedes-AMG E63 S, Audijem RS6 Avant in Porsche Panamera Turbo S E-hybrid Sport Turismo.

Specifikacije vseh štirih modelov prikazujejo zelo konkurenčno dirko. BMW M5 CS poganja 4,4-litrski twin-turbo V8 motor z močjo 635 “konjskih moči” in 750 Nm navora ter vse skupaj na bitumen pošilja s pogonom na vsa štiri kolesa preko osem stopenjskega avtomatskega menjalnika s pretvornikom navora (wandler). BMW M5 CS je med četverico tudi najlažji avtomobil, na drugem koncu spektra pa pričakovano stoji Porsche Panamera Turbo S, ki je težja že zaradi verzije Sport Turismo, hkrati pa je tudi edini model na hibridni pogon, kateri doda veliko maso vozilu. Na srečo ima moč, da to nadoknadi.

Pod pokrovom motorja stoji V8 motor, ki v simbiozi z električnim motorjem zagotavljata 700 “konjskih moči” in 850 Nm navora. Moč se ponovno realizira na vse štiri pnevmatike avtomobila, ki se spopadajo s 2364 kilogrami mase.

Najcenejši avtomobil v seriji je tudi tisti z najmanj moči. Audi RS6 Avant uporablja enak štirilitrski twin-turbo V8 motor kot v stuttgartskem predstavniku, vendar brez električne pomoči zagotavlja le 600 “konjskih moči” in 800 Nm navora prek sistema štirikolesnega pogona quattro. Nenazadnje ima Mercedes-AMG E63 na voljo 612 “konjskih moči” in 850 Nm navora, ki ga prek devetstopenjskega samodejnega menjalnika prav tako pošilja na vse štiri stičišča s cesto. Kdo bo zmagal? Mislim, da je jasno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code