Video: BMW X6 M se bori proti najhitrejšimi športnimi terenci na trgu!

0
Na prazni letalski pisti so se med seboj pomerili najhitrejši športni terenci!

BMW X6 M Competition ni niti približno ‘podhranjen’. Je pravzaprav zelo zmogljiv avtomobil s svojimi 625 »konjskimi močmi« in 750 Nm navora. Mislili bi, da bi bilo to za vsako situacijo več kot dovolj, a kljub temu … v dirki, ki so jo izvedli pri Carwow, je BMW na papirju pravzaprav najmanj zmogljiv avto. Tako je. S šesto petindvajsetimi »konji« je na zadnjem mestu med petimi športnimi terenci. Nore številke, kajne?

Torej, kateri avtomobili stojijo ob boku bavarskemu športnemu kupeju? Najprej imamo najnovejšega konkurenta na trgu danes: Porsche Cayenne Turbo GT. To je najnovejši model v paleti Cayenne, ki ga je razvil Porsche in je pred kratkim na Nurburgringu prevzel rekord steze pri športnih terencih. Poganja ga 4-litrski twin-turbo V8 s 640 »konjskimi močmi« in navorom 850 Nm. Obe številki sta precej višji kot pri BMW. Ima tudi štirikolesni pogon in osemstopenjski samodejni menjalnik.

Potem je tu še njegov brat, Lamborghini Urus, ki je narejen na isti platformi ter po izidu bil razglašen, da je najhitrejši športni terenec na planetu. Urus ima deset dodatnih »konjskih moči« v primerjavi s Cayenne.

Poleg Lamborghini-ja boste videli tudi enega od ameriških predstavnikov, Jeep Trackhawk, ki je pošastna stvaritev sama po sebi. Trackhawk uporablja 6,2-litrski V8 motor z močjo 710 »konjskih moči« in 875 Nm navora. Ima tudi pogon na vsa kolesa in samodejni menjalnik.

Nenazadnje je v ponudbi tudi električni SUV, z dvema motorjema – Tesla Model X. To je najmočnejši avtomobil s 778 »konjskimi močmi« in 1140 Nm navora. Je tudi najtežji pri skoraj 2500 kilogrami. BMW X6 M Competition je na dirki prvič premagan in to bo zagotovo napet obračun. Rezultati so kljub temu zelo zanimivi, zlasti za italijanskega predstavnika.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code