BMW ne skriva, da pridno dodeluje novega električnega križanca in prenovljeno generacijo najmanjšega terenca v zbirki.

Majhen a praktičen, ter zelo popularen v Sloveniji – BMW X1 naj bi izšel prihodnje leto. S to novo generacijo bo poleg prejšnjih bencinskih na voljo tudi popolnoma električni model. Z odhajajočim električnim malčkom BMW i3, in novo povsem električno serijo 3, ki bo verjetno namenjena prodaji samo na Kitajskem, bo iX1 služil kot BMW-jev vstopni popolnoma električni model na stari celini.

Vir: SRK Designs / Youtube

Kompaktni križanec brez (neposrednih) emisij, ki je mehansko združen s prvim povsem električnim MINI Countrymanom, se bo vozil na električni prilagoditvi platforme FAAR, ki je evolucija arhitekture UKL s pogonom na prednja kolesa.

BMW iX1 se v novicah pojavlja že kar nekaj časa, večkrat pa je bil viden tudi na testu v bližini Munchna. Vendar pa je o tem novem prihajajočem povsem električnem SUV znanih zelo malo podrobnosti in bavarski proizvajalec avtomobilov ni potrdil še ničesar konkretnega.

Verjame se, da sta v izdelavi nivoja opreme iX1 20 in iX1 30, skupaj z baterijami s kapaciteto 38 kWh in 74 kWh. BMWBLOG.com poroča tudi, da bo najcenejša različica, ki jo bo mogoče kupiti, verjetno imela najmanj 200 kilometrov dosega na podlagi cikla WLTP. Odločitev za večjo baterijo, pridobljeno iz iX3, bi lahko ponudila dovolj energije za najmanj 400 kilometrov. Podrobnosti o dejanskih številkah so redke, vendar pričakujemo vsaj dve ravni moči.

Medtem ko bomo morali še nekaj časa počakati na uradno predstavitvijo in slike, imamo tukaj kar konkretno predstavo o tem, kako bi lahko izgledal novi iX1. SRK Designs, ki je v preteklosti že večkrat ustvaril upodobite prihajajočih modelov, je v svoji najnovejši umetnini veliko navdiha črpal iz modelov BMW iX in iX3. Bočna linija ni veliko bolj gladka in ima manj površinskih sprememb v primerjavi s prejšnjim modelom. Na sprednji strani vidimo podoben stil kot pri iX3. Zadnji del so si zamislili zelo podobnega kot pri električnemu BMW iX. Podobno kot model s konvencionalnim pogonom bo tudi majhen križanec brez motorja z notranjim zgorevanjem sprejel bolj zrel dizajn v primerjavi z odhajajočim X1.

Novi SUV iX1 bo predvidoma na voljo v konfiguraciji z enim in dvojnim motorjem. BMW še ni objavil nobenih podrobnosti o novem iX1, vendar lahko pričakujemo podobne specifikacije, kot jih vidimo na večjem SUV-ju BMW iX3.

Vir: autobics.comFotograf: Motorauthority (spy photos), SRK Designs (render)

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code