Če obstaja nekaj v avtomobilskem svetu, je to, da vsak proizvajalec avtomobilov hitro sledi svojim načrtom elektrificiranja flote. In seveda je eden izmed njih prav tako bavarski proizvajalec BMW.

V naslednjih nekaj letih bo na svetovne trge prispela široka paleta električnih vozil BMW, začenši z BMW i4 in iX v začetku leta 2022. Električni dvojec bo kmalu spremljala prva luksuzna limuzina BMW i7 ter poslovna limuzina BMW i5, in povsem električni križanec BMW iX1.

Seveda oddelek M načrtuje tudi svojo paleto priključnih hibridov in povsem električnih športnih avtomobilov. Njihovi načrti so še vedno malo skrivnostni, toda eno je skoraj gotovo: elektrificiran M model bomo spoznali do leta 2023. Ta model bo verjetno BMW XM (X8M), ki bo izdelan v Spartanburgu.

BMW XM (X8M) z napisom “Hybrid Test Vehicle”

A to je za znamko šele začetek. Do leta 2030 bo BMW M skupaj s prvo električno platformo Neue Klasse pripravil serijo električnih športnih avtomobilov. Govori se, da je eden izmed njih BMW iM1. Govorice niso presenečenje, saj vsak proizvajalec avtomobilov pripravlja športne avtomobile z električnimi pogoni.

Legendarni M1 je bil edini BMW-jev superšportnik in je eden najbolj ikoničnih avtomobilov na svetu. S preklicom Vision M Next Concept je v ponudbi BMW zagotovo prostor za električni športni avtomobil tega ranga. Obstaja tudi možnost kompaktnega športnega avtomobila, ki bo temeljil na naslednji generaciji serije 1 in bo skoraj zagotovo izdelan na platformi Neue Klasse.

Torej, ali bo ime iM1 rezervirano za vrhunski električni športni avtomobil ali preprosto za začetni električni model M, bomo še videli. Obstaja tudi velika verjetnost, da je to le govorica brez veliko vsebine. Vendar, kot pravi pregovor, kjer je dim je tudi ogenj in zato ni dvoma, da BMW M ne bo udaril po vsakem donosnem segmentu.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code