BMW M5 CS se pomeri proti angleškemu McLarnu 720S!

0
V vseh okoliščinah je poznavanje meje svojih zmogljivosti dobra vrlina, ki jo je mogoče uporabiti tudi pri dirki z avtomobili.

BMW M5 CS je nedvomno absolutna pošast, a vsa ta moč še vedno ne more nadomestiti dejstva, da gre za težek avtomobil. Masa praznega vozila tehta 1825 kilogramov, ​​tako da bo dirkanje proti veliko lažjemu, popolnemu superšportniku pripeljalo do predvidljivega izida.

McLaren 720S Spyder, stroj s sredinskim motorjem, ki tehta manj kot tono in pol (1468 kg), je bil postavljen proti najmočnejšemu in najhitrejšemu bavarskemu serijskemu avtomobilu doslej. Čeprav je bil M5 CS zaradi svoje nastavitve xDrive na začetku hitrejši, je stroj s pogonom na zadnja kolesa brez težav povrnil izgubljen oprijem in potegnil naprej in dosegel udobno zmago.

Razkorak med obema je še bolj očiten v drugi dirki, zahvaljujoč boljšemu startu McLarna v primerjavi s prvo vožnjo. Z občutno večjo močjo in navora, medtem ko je nosila bistveno manjšo težo, je bil rezultat očiten že na daleč. Seveda bi bila povsem druga zgodba, če bi BMW-jev 4,4-litrski twin-turbo V8 motor postavili za prednje sedeže v precej lažji dvosedežni avtomobil, a duhovni naslednik slovitemu BMW M1 verjetno ne bo prišel še kmalu.

Tisto, kar avtomobila ločuje, ni tipičen sprint do stotice, ker je McLaren hitrejši le za desetinko sekunde in nalogo opravi v 2,9 sekunde v primerjavi z BMW-jevimi tremi sekundami. Razlika se pojavi po doseganju višjih hitrosti, saj 720S doseže hitrost od nič do 200 km/h v zgolj 7,9 sekunde po navedbah proizvajalca. M5 CS je veliko počasnejši in opravi delo v 10,3 sekunde.

Aerodinamična učinkovitost se pojavi tudi hitreje, ko greste, in ni treba posebej poudarjati, da je 720S veliko bolj eleganten kot škatlasta limuzina. Prav tako bi bilo precej neprijetno, če bi 720S izgubil glede na ogromno razliko v ceni med obema modeloma. Zdaj, če bi samo 50. obletnica oddelka M, ki prihaja naslednje leto, lahko vključevala superšportnik, bi se izpolnile sanje vsakega oboževalca športnih avtomobilov…

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code