BMW trenutno dela na svoji naslednji popolnoma električni limuzini, po izdaji novega BMW i4.

Ta nova štirivratna električna limuzona bo BMW i5, v bistvu elektrificirana različica serije 5. Verjetno eden najbolj zanimivih električnih vozil bavarskega proizvajalca. Še posebej glede na to, da bo po tem, kar vemo, BMW i5 zgrajen na isti arhitekturi CLAR kot naslednja generacija serije 5. Kar se dejansko zdi očitno, ko pogledate te nove vohunske fotografije.

Vir: @joelre98

BMW i5 prihaja relativno kmalu, potencialno proti koncu 2022 ali na začetku leta 2023, in bo omenjeno arhitekturo, ki temelji na platformi CLAR, delil s serijo 5, podobno kot i4 deli isto platformo CLAR kot serija 4 Gran Coupe. Če pogledate te vohunske fotografije, se zdi, da je i5 precej tradicionalna limuzina, brez tipičnih namigov popolne elektrifikacije. Spredaj je dejansko konkreten previs, ki ga običajno ne opazimo pri električnih vozilih zaradi njihovega relativnega pomanjkanja mehanskih sestavnih delov spredaj.

Vir: @joelre98

Nismo še povsem prepričani, kako bo dejansko izgledal novi BMW serije 5, a kakršen že bo, se pričakuje, da mu bo BMW i5 na las podoben. Najverjetnejša je obravnava oblikovanja kot pri paru BMW i4 ter serija 4 Gran Coupe. Glede na to, da sta ta avtomobila v bistvu dvojčka, z le zelo majhnimi vizualnimi razlikami med njima, bosta serija 5 in i5 verjetno narejena po istem kopitu.

Po zanesljivih virih bo BMW, kot smo že poročali, ponudil dva električna avtomobila, ki bosta prilagojena demografskim skupinam ‘višjega razreda’. Prvi, bolj dostopen, bo BMW i5, drugi, prihajajoči i7 pa bo tisti, ki je ‘creme de la creme’ celotne ponudbe bavarskega pogleda na elektrifikacijo.

Nimamo podatkov o moči, dosegu ali učinkovitosti, vendar pričakujemo podobne številke kot pri BMW iX. Torej, baterija kapacitete 105,2 kWh, možnosti z enim in dvojnim motorjem ter približno 480-560 kilometrov največjega dosega.

Fotograf: joelre98, motor1

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code