Bodimo iskreni, večina mladih avtomobilskih navdušencev si ne more privoščiti novega BMW-ja. Pravzaprav si velika večina mladih na splošno ne more privoščiti novih avtomobilov. Torej edina logična pot pelje do poceni rabljenega avtomobila.

Toda večina mladih si ne želi nečesa dolgočasnega ali nezanimivega. Želijo se pokazati svojim prijateljem, poskusiti navdušiti dekleta in se neumno zabavati, ko so še dovolj mladi, da se sploh lahko zabavajo.

BMW serija 5 limuzina (E39)

Car and Driver je pred kratkim sestavil seznam najboljših rabljenih avtomobilov pod 5000 ameriških dolarjev (~4240 €), eden takšnih pa je BMW serije 5 Touring E39.

Je to eden najboljših avtomobilov, ki jih lahko dobite pod to ceno?

Zagotovo ni težko najti dvajset let stare serije 5 pod 5000 USD. V resnici je na internetu nešteto primerov poceni serij 5 generacije E39 s sorazmerno veliko kilometrino, v vseh možnostih, celo za precej manj od tega. Vendar je težje najti modele Touring. Ni nemogoče, vendar je izbira veliko bolj omejena.

Če ga najdete v tem proračunu, je E39 serije 5 Touring dober avtomobil; izgleda dobro, je prostoren, na cesti se obnaša dobro in ima različne pogonske sklope motorja (ko delujejo)…

To je opozorilo – serija pet ni najbolj zanesljiv BMW iz tiste dobe, še posebej, če kupite takšnega, ki ima toliko kilometrov kot tisti, ki jih boste našli pod 5000 USD. Povrh vsega ima velik problem z rjavenjem karoserije. Za mladega voznika to morda ne bi bila dobra ideja, saj bo takšen avtomobil verjetno zahteval kar nekaj dodatnih sredstev. Če pa najdete lep primerek v zares dobrem mehaničnem stanju, vam je všeč ter pade v vaš budžet, je E39 serije 5 Touring vsekakor odličen avtomobil za ta denar.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code