Digitalizacija v notranjosti se je povzpela na novo raven.

BMW trenutno razvija naslednjo generacijo serije 5. Letos smo že videli, ko so prototipe nove limuzine ujeli v objektive vohunski fotografi, a je bilo tokrat prvič, da so posneli od blizu tudi notranjost. To je tudi naslednja serija 5 v popolnoma električni preobleki, ki naj bi se imenovala BMW i5.

Prva stvar, ki jo boste opazili, je par zaslonov, ki kronajo armaturno ploščo. Digitalna instrumentna plošča s števci in informacijsko-razvedrilni sistem sta med seboj povezana z enim ukrivljenim steklom, podobno kot je aktualno pri najbližjem tekmecu, Mercedesu razreda E. Kar zadeva debel volanski obroč v obliki črke D, natančnejši pogled na slike prikazuje nekaj, kar se zdi, da so gumbi mehki na dotik namesto fizičnih gumbov, ki jih vidimo v trenutnem modelu. Ali je to nekaj, kar bi želeli imeti v ‘petki’, pa bo javnost še ocenila.

Druga stvar, ki jo je treba izpostaviti, je menjalnik, ki se je v testnem vozilu skrčil zgolj na stikalo in je podoben tistemu, ki smo ga videli v električnem križancu BMW iX, zato ne moremo reči, da smo presenečeni nad samim razvojem notranjosti.

Na zunanji strani vidimo, da so odsotne »ledvičke«, vendar vseeno pričakujemo nekaj korenitih sprememb v obliki in dimenzijah. Zdi se, da so tudi žarometi ožji kot prej, na srečo pa se odmikajo od dvotirnega stila večjih prihajajočih limuzin serije 7 in i7 (ter XM).

Naslednja generacija BMW serije 5 bo predvidoma predstavljena v drugi polovici prihodnjega leta. Zdaj se vozi na platformi BMW CLAR in bo prispel v treh možnostih, in sicer z motorjem na notranje izgorevanje, kot priključni hibrid in nenazadnje kot tudi popolnoma električna limuzina. V teku je tudi še bolj vroč BMW i5 M, za katerega se govori, da ga bodo poganjali trije elektromotorji, ki naj bi proizvedli več kot 750 »konjev«.

Vir: motor1.comFotograf: CarPix

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code