Divizija M bavarskega proizvajalca vozil je v zaključnih fazah testiranja svojega prvega terenca, ki so ga izdelali sami in, ki naj bi hkrati postal najzmogljivejši serijski BMW, kar jih je znamka kdajkoli izdala.

Imenuje se BMW XM, čeprav je bilo predlagano tudi ime X8M in pričakujemo, da bo opremljen z najnovejšo in najboljšo tehnologijo, ki jo ponuja BMW. Govorice pravijo tudi, da bo pošastni SUV izdelan v ZDA, junija pa smo slišali govorice – ki se uresničujejo – da bo luksuzni behemoth morda celo lansiran že letos.

Na žalost je BMW z javnostjo delil zelo malo informacij, razen potrditve, da bo novi SUV izdelan čez lužno, v tovarni Spartanburg v Južni Karolini, in da bodo vse informacije v zvezi z vozilom razkrite 29., oziroma 30. novembra. Proizvajalec avtomobilov še ni uradno potrdil imena novega Sport Activity Vehicle, do sedaj je bilo le razkrito, da je BMW kupil pravice do imena obeh, BMW X8 ter BMW XM.

Franciscus van Meel, vodja oblikovanja BMW M, bo predstavil “popolnoma novo visoko zmogljivo hibridno-električno vozilo“. To pa še ni vse, kar bi moral BMW uradno predstaviti, saj je razkril novice ter električno prihodnost MINI-ja ter BMW Motorrada, oddelka za motorna kolesa.

Mini bo prvič v ZDA prikazal koncept Vision Urbanaut, povsem novo stvaritev, ki je osredotočena na trajnost z električno mobilnostjo in ponovno uporabo sicer ničvrednih materialov, ki jim je dano drugo življenje kot okolju prijazne tkanine in ostalih materialov v kabini. Medtem bo BMW Motorrad olajšal ameriški prvenec električnega skuterja BMW CE 04. To izhaja iz nekaj konceptov električnih dvokolesnikov, ki so bili nedavno razkriti. CE 04 naj bi prišel v začetku prihodnjega leta.

Seveda je največ oči oprtih na predstavitev novega terenca BMW M, a če so vohunski posnetki do neke mere natančni, ga morda ne bomo na cestah videli če nekaj mesecev. Več bomo izvedeli po BMW-jevi “immersive brand experience” v The Grove v Los Angelesu 16. in 17. novembra.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code