BMW ima dolgo zgodovino, neverjetno zanimivih konceptov, katerih potem nikoli ni dal v proizvodnjo. Se spomnite ubijalskih konceptov Hommage (3.0 CSL, M1 in 328) ali čudovite Vision M NEXT? Ja, nobeden od teh niti ni vohal produkcije. Vendar pa je bil en konceptni avtomobil BMW, ki je pravzaprav prišel v proizvodnjo, presenetljivo zvest svoji prvotni obliki koncepta - BMW EfficientDynamics Concept, ki je postal BMW i8.

Ta nova upodobitev združuje BMW i8 z najnovejšim konceptnim avtomobilom znamke (ki prav tako ne bo postal serijski avtomobil), BMW i Vision Circular in kar dobite je koncept, ki je videti presenetljivo podoben prvotnemu konceptu EfficientDynamics.

BMW i Vision Circular je bil nenavaden koncept, ko je bil prvič predstavljen pred nekaj tedni. Prikazan je bil zelo presenetljivo ter futuristično. Čeprav je bil zasnovan z nekaj resnično pametnimi in naprednimi idejami, je njegova dejanska zasnova pustila večino navdušencev bavarske znamke ravnodušno, ki so si želeli … lepšega videza; oziroma pravi navdušenci nad takšnimi koncepti sploh ne izgubljajo časa.

Vir: @superrenderscars

Čeprav je ta upodobitev precej podobna konceptu BMW EfficientDynamics, je njen sprednji del iz BMW i Vision Circular. Na primer, ima kombinacijo ledvičk ter žarometov združenih kot v iVision Circular konceptu. Namesto da bi imeli dve ločeni stvari; ledvične rešetke posebej ter žarometi na strani, so jih na konceptu preprosto združili v eno enoto. Čeprav na i Vision Circular izgleda bizarno, na tem dejansko deluje.

Najboljši del BMW i Vision Circular je bila njegova impresivna uporaba trajnostnih materialov, ki so v veliki večini reciklirani ali možni reciklaže. Če bi BMW vso to trajnostnost zavil v paket, ki bi bil videti dejansko privlačen, bi bilo verjetno v prihodnosti veliko več navdušencev nad BMW-jem.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code