Po kratki oglaševalski akciji je ALPINA predstavila prvi B4 Gran Coupe. V arsenalu se ob strani pridružuje B3 limuzini in B3 touringu, obenem pa ponuja dodatno moč.

Potem, ko je v javnost pricurljala novica, da se skupina BMW s prevzemom ALPINA uradno širi, je nemški proizvajalec vozil v svoj portfelj premium znamk dodal slavnega butičnega predelovalca vozil. BMW AG in ALPINA Burkard Bovensiepen GmbH & Co. sta uradno dosegla dogovor o zagotavljanju dolgoročne prihodnosti ALPINE. Čeprav sta se obe blagovni znamki dogovorili, da ne bosta javno razpravljali o finančnih podrobnostih nakupa.

Pravzaprav je bodoči član BMW Group odklenil 495 »konjskih moči« iz vrstnega šestvaljnega motorja. Zaradi tega je 3-litrski motor z dvojnim turbopolnilnikom s 33 »konji« močnejši od motorja s kodno oznako S58, nameščenega v modelih B3.

Ne samo to, ALPININ inženirji so dvignili tudi največji navor za 30 Nm na skupno 730 njutonmetrov. Te znatne koristi so bile dosežene po namestitvi na novo razvitega izpušnega sistema in prilagoditvi programske opreme motorja. Zaradi nadgrajenega pogonskega sklopa lahko B4 Gran Coupe doseže hitrost 100 km/h v 3,7 sekunde. Zaradi tega je za desetinko sekunde hitrejši od limuzine B3 in za 0,2 sekunde od B3 Touring.

Eleganten gran coupe lahko doseže hitrosti do kar 300 kilometrov na uro. Verjetno se še hitreje kot kazalec na merilniku hitrosti sorazmerno niža kazalec stopnje goriva v avtomobilu, a so to za volanom takšne umetnine le sladke skrbi. Ves navor pride na voljo pri samo 2500 vrt./min, medtem ko se polna konjska moč začne pri 5.000 vrt./min! Da bi obvladala dodatno moč motorja, je ALPINA sodelovala z že poznanimi inženirji podjetja ZF pri prilagoditvi osemstopenjskega samodejnega menjalnika. Le-ti so v svetu športnih avtomobilov že prava institucija. Del paketa izboljšav so tudi revizije podvozja in vzmetenja.

B4 Gran Coupe, ki je na voljo izključno z xDrive pogonom, se preko vseh štirih pnevmatik vozi na elegantnih 20-krakih kovanih platiščih. Na voljo so v črni ali antracit barvi in ​​so oblečene v pnevmatike Pirelli P Zero z merami 255/35 ZR20 spredaj in 285/30 ZR20 zadaj. Kljub temu, da gre za 20-palčno kolo, je vseeno impresivno lahek pri le 12 kilogramih.

Na tipičen način ALPINA novi B4 sprejme subtilne spremembe karoserije, kot so diskretni spojlerji spredaj in zadaj. Najbolj očitna sprememba je opazna zadaj, kjer ima izpuh, ki smo ga omenili, štiri konice, ki obdajajo difuzor. Stranska grafika z retro okusom sega v osemdeseta leta prejšnjega stoletja za sicer popolnoma sodoben avtomobil v mešanici starega in novega.

ALPINA že sprejema naročila strank in bo začela pošiljati julija. V Nemčiji se novi B4 Gran Coupe začne pri 91.800 €.

Vir: ALPINA AUTOMOBILES

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code