BMW 1M Coupe pokaže svoje mišice na “drag race” dirki!

0
Na spletu smo zasledili posnetek izjemno redkega modela 1M, ki je eden izmed najmanjših izdelkov BMW M oddelka in prav tako eden izmed najbolj vodljivih BMW vozil vseh časov.

BMW 1M Coupe bo v prihodnosti brez dvoma postal pravi zbirateljski primerek. Predstavlja enega izmed najmanjših vozil, ki so kdajkoli zapustili BMW M oddelek, prav tako pa tudi enega izmed najbolj dinamično vodljivih modelov znamke. Ker so izdelali le omejeno število primerkov pa je posledično tudi eden izmed najbolj redkih modelov. Sprva so imeli namen izdelati 2,700 primerkov, a so se zaradi povečanega zanimanja odločili izdelati kar 6309 primerkov. Proizvodnja se je končala junija 2012, v Ameriki so na primer prodali 740 primerkov, v Kanadi pa le 220. Že pred uradno predstavitvijo pa je bil razprodan pri večini prodajalcev, tam kjer so bili pa še na voljo, pa so bili naprodaj za precej višjo ceno kot sicer.

1 M so ga označili zato, da ne bi prišlo do zmede, saj je M1 legendarni športni avtomobil, katerega je oblikoval Giugiaro, v proizvodnji pa je bil vse od leta 1978 pa do 1981. 

Inženirji so ga osnovali na različici 135i, pod motornim pokrovom pa namestili vrhunski 3,0-litrski vrstni šestvaljni bencinski motor z dvema turbinama, ki razvije 340 ”konjev” in 450 nevtonmetrov navora. To pa zadostuje, da 1M Coupe do stotice pospeši v 4,9 sekunde. Kljub temu, da gre za zbirateljski primerek, si nekateri lastniki svoja vozila kar privoščijo na raznoraznih dogodkih. Zadnji je bil recimo posnetek med Race 1000 ”drag” dogodkom v Nemčiji, kjer je lastnik z njim naredil par hitrih pospeškov. Že serijski 1M ima osupljiv zvok, spodnji videoposnetek pa to tudi dokazuje.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code