BMW M5 Competition za šalo opravil z novim Audijem RS6!

0
Britanski Carwow, je zopet priredil izjemno zanimivo dirko v pospeševanju, ki tokrat primerja štiri najbližje konkurente.

Ob nedavnem izidu novega Audija RS6 je bilo le vprašanje časa, kdaj ga bodo po pospeških primerjali z ostalimi, že uveljavljenimi konkurenti. Najbližja sta seveda bavarski BMW M5 Competition in ‘pošast iz Stuttgarta’ Mercedes Benz E63S AMG, poleg pa so za dobro mero postavili še Porsche Panamero Sport Turismo Turbo S e-hybrid.

Vsi štirje avtomobili imajo štirikolesni pogon, turbo bencinske osemvaljnike ter samodejne menjalnike, a vseeno obstajajo razlike. BMW M5 Competition iz svojega 4.4 litrskega osemvaljnika iztisne 625 konjskih moči ter 750 Nm navora, Mercedesov 4.0 litrski osemvaljnik ima sicer nekaj vrancev manj, a se izkaže z dodatnimi 100 Nm maksimalnega navora. Novinec po imenu Audi RS6 sicer iz enako velikega 4.0 litrskega osemvaljnika iztisne najmanj konjskih moči od vseh (600, če smo natančni), a je pri 800 Nm maksimalnega navora točno v sredini med BMW-jem in Mercedesom.

Iz konkurence s svojimi 680 konjskimi močmi in 850 Nm maksimalnega navora še najbolj izstopa Porsche Panamera, a je treba posebej poudariti, da hibridni pogonski sklop s seboj pripelje nekaj 100 kilogramov večjo težo od ostalih konkurentov, kar je pri dirki v pospeševanju velika slabost. Vsi so torej zelo izenačeni, še posebej klasična nemška trojica, saj jih loči le 25 konjskih moči, pri navoru pa je zgodba nekoliko drugačna, saj ga ima BMW daleč najmanj zato se mu na papirju ne piše prav dobro. Glede na vse podatke sta glavna favorita Porsche in Mercedes, a je končni rezultat zelo nepričakovan. Da vam ne pokvarimo presenečenja, si oglejte zgornji video kanala Carwow!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code