BMW Z4 M40i na Nürburgringu postavil odličen čas – 7:55!

0
Še nekaj časa bomo morali počakati preden bo BMW Z4 zapeljal na naše ceste...

…po zaslugi nemške revije Sport Auto in njihovega ekskluzivnega testa pa lahko vidimo, kako se na dirkališču obnese prototip modela Z4.

Za volanski obroč še vedno zakamufliranega BMW Z4 M40i je sedel nemški dirkač Christian Gebhardt, na progi pa je postavil odličen čas; 7 minut in 55.41 sekunde. To je precej impresiven čas, ki pa še vedno zaostaja za konkurenčnim Porschom 718 Cayman S, ki se lahko pohvali z časom 7:46.70, z istim voznikom za volanom v letu 2016.

Glede na to, da je šlo za prototip se dokončna še ne moremo opredeljevati o njegovi zmogljivosti, saj bo potrebno počakati na serijski različico. Žal tudi nismo uspeli najti kroga v Porschu 718 Boxster S, ki je bolj direkten konkurent brezstrešnemu BMW Z4 M40i.

BMW Z4 M40i poganja 3,0-litrski vrstni šestvaljnik, ki razvije 340 konjskih moči, kateri se prenašajo na zadnji kolesi preko 8-stopenjskega samodejnega menjalnika. Kot del oddelka M Performance se Z4 M40i ponaša še z M športnim podvozjem, ki vključuje aktivno blaženje, močnejše zavore in elektronsko nadzorovan zadnji diferencial.

BMW trdi, da najmočnejši Z4 do sedaj do 100 km/h pospeši v 4,6 sekunde.

BMW bo vse ostale tehnične detajle drugih različic modela razkril 19. septembra, 4. oktobra pa bo javnosti model Z4 pokazal na evropskem avto salonu v Parizu.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code