BMW M2 Competition je končno dočakal uradno predstavitev in prav gotovo gre za model, ki so ga pravi bavarski navdušenci že nestrpno čakali ...

Odkar je pred nekaj leti luč avtomobilskega sveta ugledal BMW M2, so se porajala ugibanja, kako bi izgledal v svoji še športnejši različici. No, sedaj je končno tu! Gre za primerek, ki je občutno močnejši od serijskega vozila M2. BMW je naredil korak naprej in še dodatno spremenil sam dizajn ter stil, ki sta drugače značilna za Competition nadgradnjo. Slednja je dobila še nekaj subtilnih posodobitev, tako zunaj kot znotraj.

bmw-f87-m2-vs-m2-competition (3)

Na sprednjem delu je novinec dobil dve vizualni novosti, ki pa nista vpadljivo opazni na prvi pogled. Prva je nov, nižji sprednji del, ki ima tri zračne odprtine. Vse to mu daje bolj agresiven videz, na trenutke se celo zdi malo odveč. Nekoliko bolj opazna sprememba pa je nov dizajn “ledvičk”; ne samo, da so večje, kot smo navajeni, so tudi veliko bolj oglate ter ostrejše. Povežeta se na sredini, kar je malo nenavadno v primerjavi s preprostim izgledom standardnega M2. Competition različica je dobila tudi nova stranska ogledala, ki so si jih oblikovalci izposodili od BMW M4. Izgledajo dobro, so pa tudi zanimivejša kot standardna serijska ogledala. Avtomobil je dobil nova 19” platišča s t.i. “Y spoke” dizajnom. Velikost platišč lahko poslabša kvaliteto vožnje, a sam izgled je odličen. Pod platišči najdemo nove zavore, z opcijskim paketom zavor, ki sestoji iz šestbatnih čeljusti spredaj ter štiribatnih čeljusti zadaj. Čeljusti so srebrne, kar je bolj subtilno v primerjavi z običajnimi modrimi.

bmw-f87-m2-vs-m2-competition (2)

Pogled na zadnji del vozila razkriva, da se tam nahajajo edine resnične razlike: nove črne izpušne cevi ter črna značka M2, pritrjena na prtljažnik. Pogled v notranjost razkriva nove sedeže z boljšo bočno oporo. V primerjavi z standardnimi, ki jih ima BMW M2, so tu uporabljeni tisti iz modela M4. Premorejo nekaj modrih šivov ter M2 logotip.

Na splošno je novi BMW M2 Competition prava mešanica različnih elementov različnih modelov BMW flote. Nekatere stvari so precej izboljšane v primerjavi s standardnim avtomobilom, nekatere pa so morda strel v prazno. Kljub temu nas Bavarec ne pusti ravnodušnih. Če potegnemo črto: če vam je BMW M2 všeč, bi si pa morda želeli nečesa vznemirljivejšega, je novi BMW M2 Competition zagotovo odlična izbira!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code