Ko je prva generacija BMW X4 zapeljala na naše ceste, so bili občutki in odzivi javnosti nekoliko mešani. Nekaterim se je avtomobil zdel kot skrunitev znamke, spet drugi pa so v njem videli le zanimivejšo različico BMW X3.

Očitno je bilo več slednjih, saj se je avtomobil zelo dobro prodajal, ravno zato pa je BMW komaj čakal, da ustvari novo generacijo. Z novo generacijo smo vsaj mi pričakovali lepši videz in na srečo smo ga dobili. Novi BMW X4 izgleda mnogo bolje od svojega predhodnika, spodnje fotografije pa bodo zagotovo prepričale tudi vas.

Prva generacija je bila še najlepša spredaj, zagotovo pa lahko rečemo, da ima novinec z novimi žarometi, ki so ločeni od ledvičk, vseeno zmago v žepu. Enaka zgodba se ponovi iz profila, kjer ob novi generaciji, stara izgleda enostavno čudno. Izgleda kot, da bi BMW X3 nekoliko sploščil prtljažnik, ali ga odrezal in namestil večja prtljažna vrata. Po drugi strani nova generacija izgleda kot povsem samostojno oblikovan avtomobil, kar se vidi tudi iz stranskega pogleda, saj celoten dizajn avtomobila deluje kot zelo premišljena celota.

Zadaj se je po našem mnenju zgodil še največji preskok, kjer so stare nezanimive luči zamenjale nove, ožje in elegantnejše luči; svoje pa doda tudi integrirani zadnji spojler.

BMWBLOG-F26-vs-G02-X4 (6)

Pri notranjosti mislim, da enostavno ni debate kateri je boljši in lepši. Seveda je to novi BMW X4. Vse od volana, novih merilnikov, sedežev in armaturne plošče je superiorno v primerjavi z starim modelom, novi BMW oblikovalski jezik pa se nam zdi na splošno izjemno dober v vseh novih modelih.

Torej, če potegnemo črto prva generacija BMW X4 vseeno ni bil slab avtomobil, le dizajn ni bil za vsakega, saj je izgledal kot na hitro predelani BMW X3. Novinec pa je po novem ne le mnogo lepšega izgleda, temveč se sodeč po novi generaciji BMW X3 na kateri je baziran, tudi pelje mnogo bolje. Rečemo lahko bravo BMW, imamo zmagovalca.

BMWBLOG-F26-vs-G02-X4 (8)

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code