Družina Hyundai N se počasi a vztrajno širi; vse se je začelo z Veloster N in i30 N. Bivši vodja BMW M oddelka pa med kreiranjem novih Hyundai N vozil kritizira divizijo BMW M ...

Hyundai pa ne počiva, saj je bil na Nürburgringu že opažen prototip i30 N Fastback. V pripravi so tudi še dodatni modeli; vodja Hyundaievega razvoja zmogljivosti je namignil, da bi blagovna znamka sčasoma lahko ponudila športni avtomobil. G. Albert Biermann je dejal, da podjetje “preizkuša različne stvari” in da bi lahko nekoč uvedel model, ki ne temelji na obstoječem Hyundaievem vozilu.

Nekdanji šef BMW M oddelka je “pokritiziral” svojega prejšnjega delodajalca z izjavo “Zdaj že vsak avtomobil prejme M značko, ko pa sem še delal tam, sem se moral pošteno boriti za vsako vozilo.” Dodal je še, da ima tu več svobode in da je to “več kot dobrodošlo, saj imam možnost storiti vse, kar je po mojem mnenju potrebno.”

Na žalost N ekskluzivno športno vozilo v tem trenutku ni na vrhu lestvice prioritet podjetja. Biermann je priznal, da “naša prodajna mreža ni vajena takih avtomobilov, zato si moramo vzeti še malo časa”. Prav tako je navedel, da mora podjetje bolje vzpostaviti N znamko preden se pomakne na zasnovane modele. Medtem ko posebnega športnega avtomobila ne moremo pričakovati kaj kmalu, pa gotovo lahko pričakujemo visoko zmogljivega križanca. Slednji ostajajo priljubljeni pri kupcih. Tudi govorice namigujejo na to, da naj bi Hyundai v kratkem ponudil tudi model Kona N. Hyundaievi N modeli bi lahko tekmovali z vozili, ki nosijo oznako BMW M ter Mercedes AMG. G. Thomas Schemera, vodja oddelka Hyundai Motor Group, je še dodal, da “se bo v treh ali štirih letih strategija morda spremenila; tako bomo lahko tekmovali z velikimi fanti”.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code