Odkrito in realno predstavljena redka šestica poznih osemdesetih let je svoj dom našla na ameriških tleh. Njena pojava je še zmeraj izstopajoča, z leti pa se stara kot dobro vino.

E24 M6 je zares nekaj posebnega, saj dolgo obdobje za njim ni bilo nove generacije. Slednja je v E63 obliki prišla na dan šele leta 2003. Že res, da je čas v tistih letih letel počasneje, vseeno pa je 14-letno obdobje brez nove generacije zelo dolgo za neučakane ljubitelje šestic. Res je, da smo se lahko  med čakanjem osredotočili na serijo 8, vseeno pa je v paleti bavarskih vozil nekaj manjkalo.
V Evropi se je originalna šestica prodajala kot M635i, Američani pa so prejeli le M6 različico, ki je bila zaradi specifičnih normativov precej drugačna. Samo 1,767 enot je bilo proizvedenih za severno ameriške države, 135 od teh pa je bilo kupljenih v Kanadi.

e24-m6

Ker je od proizvodnje šestice minilo že 26 let je njihovo število že precej upadlo. Ekipa Everyday Driver je imela priložnost, da se vsede za volan enega, ki je ob skrbnem lastniku brez problema preživel vsa ta leta. Večina nas je ob pogledu nad starimi legendami povsem očarana, resnica pa je, da je večina precej naporna za vožnjo z nenatančnimi menjalniki in počasnim neodzivnim krmiljenjem. Kljub vsem hibam pa je vožnja v starini nekaj zelo posebnega. S takšno izkušnjo lahko tudi mlajša generacija dobi vpogled v dušo in karakter ustvarjenih modelov prejšnjih generacij.
 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code