Kako se izkaže BMW serije 6 proti Kii Stinger GT?

0
Nekaj let nazaj bi si le stežka mislili, da lahko korejska Kia konkurira prestižnim nemškim znamkam a kot kaže se to vztrajno spreminja.

Kia Stinger je cenejša alternativa prestižnim avtomobilom kot je recimo BMW serije 4 ali Audi A5 Sportback. Korejski proizvajalec je tako predstavil videoposnetek, kjer Kio Stinger GT z dodatnim paketom zapore diferenciala primerja s precej dražjim BMW serije 6 Gran Coupe in celo Porsche Panamero. Primerjava je bila izvedena s pomočjo AMCI ekipe, avtomobile pa so preizkušali v štirih testih. Najprej so se lotili pospeševanja, nato je sledilo preizkušanje stabilnost avtomobila v zavoju, slalom in preizkus na progi. Vsak avtomobil je seveda vozil en izmed izkušenih članov ekipe. Seveda nismo pričakovali drugačnega rezultata, saj Kia v večini testov tudi konkretno premaga oba nasprotnika. Panamera z V6 motorjem se je sicer  bolje izkazala pri stabilnosti v zavojih, BMW serije 6 Gran Coupe pa je v vseh testih ostal na zadnjem mestu.

BMWBLOG-Kia-Stinger-vs-BMW-6-gran-coupe-porsche-panamera-primerjava (8)

Kot kaže, Kia veliko upov postavlja na na novi model z imenom Stinger. Seveda pa mi, pa po vsej verjetnosti tudi Kia le stežka razmišlja o tem, da bi se kupci BMW oziroma drugih prestižnih znamk raje odločili za Kio. Vsekakor pa čestitamo Kii za odlično izveden videoposnetek, na račun katerega bo znamka zagotovo pridobila na veljavi.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code