Segment visokozmogljivih športnih terencev je sedaj bogatejši za še en primerek, ki bo na trg ponosno vstopil leta 2018.

Lamborghini Urus je za znamko prvi model visokozmogljivega športnega terenca, ki naj bi po besedah odgovornih prepričal z najbolj izpopolnjeno vozno dinamiko. Italijani niso skoparili z denarjem in tako v razvoj vložili ogromno sredstev, nekaj tehnologije pa so si celo sposodili iz VAG koncerna. Seveda pa gre v tem primeru za nišni segment, kjer Urus skorajda nima konkurence. A verjamemo, da mu je najbližji konkurent prav X6 M.

BMWBLOG-bmw-x6-m-vs-lamborghini-urus (3)

Z dolžino 5,11 metra je Lamborghini Urus za 21 centimetrov daljši od BMW X6 in le tri centimetre krajši od Bentley Bentayge, s katero si kot pričakovano deli veliko tehnologije. Urus je le 1.64 metra visok in tako 5 centimetrov nižji od X6. Tudi nekoliko širši je, kar pomeni, da izgleda še bolj agresivno in napadalno.

Lamborghini Urus je trenutno najzmogljivejši športni terenec na trgu. Vgrajen ima namreč 4,0-litrski V8 twin-turbo, ki razvije 650 konjskih moči in 850 nevtonmetrov navora. Vse to je dovolj, da s pomočjo štirikolesnega pogona 2,2 tone požene v le 3,6 sekunde! Končna hitrost je omejena na 305 kilometrov na uro. BMW X6 M generacije F86 se s temi številkami žal ne more primerjati, čeprav je daleč od običajnega športnega terenca, saj s 575 konjskimi močmi in 750 nevtonmetrov navora do stotice pospeši v 4,2 sekunde. Pripravili smo vam primerjavo v spodnji fotogaleriji, kjer se lahko za zmagovalca odločite kar sami! Brez dvoma, pa oba prepričata z izgledom.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code