Zunaj so prve fotografije tretje generacije Mercedesa GLS, najbolj pričakovane konkurence letošnjemu BMW X7. Avtomobil bo uradno predstavljen ta teden na newyorškem avtomobilskem salonu.

Zahvaljujoč razkrivajočim fotografijam smo že vedeli, kakšen bo novi Mercedes GLS, saj je bil zadnji testni model na cesti prekrit minimalno. Kljub temu pa spodnje fotografije prikazujejo ‘big Benza’ v vsej njegovi veličini. Kot je bilo pričakovati, nova generacija GLS-a deluje kot našopirjena različica GLE-ja, denimo zadnji del posnema podobno linijo s tankimi LED žarometi. S tem končno ponotranja Mercedesov ustvarjalni jezik in z znanimi čistimi krivuljami, kljub kvadratasto oblikovani strehi, odgovarja na izjemen vtis, ki ga je pustil nov BMW X7.

Tudi armaturna plošča ima podobno oblikovanje kot pri GLE, vendar pa prinaša specifičnost novega dizajna, visokokakovostne materiale in namestitev dvojnega zaslona. Celotna notranjost ponuja več prostora kot kadarkoli prej, zlasti v drugi vrsti sedežev. Medosna razdalja je zdaj daljša za 60 mm in tako z dolžino 3,137 mm prehiteva BMW-jevo X7 s 3,104 mm.

Na voljo bo širok izbor pogonskih sklopov, vključno z najnovejšimi 48-voltnimi blagimi hibridnimi enotami in motorji, ki jih najdemo v GLE. AMG različice bodo uporabljale znane twin-turbo 4-litrske V8 motorje, vsi modeli pa bodo imeli devet-stopenjski avtomatski menjalnik.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code