Volvo je trenutno v polnem zagonu. Na področju dizajna so Švedi trenutno v samem vrhu in zdi se, da se jim trenutno nič ne more ponesrečiti. Ima serija 3 Touring sploh možnost proti novemu Volvu V60?

Prav vsak avtomobil, ki je prišel v zadnjem času iz Gothenburga je bil zares čudovit in nič drugega ne moremo reči za novega karavana Volvo V60. Poglejmo si kako se lahko kosa s konkurentom iz Bavarske, BMW serije 3 Touring.

Če smo povsem iskreni primerjava ni najbolj poštena. BMW F31 serije 3 Touring je že star avtomobil, ki se mu na področju dizajna že kažejo leta, prav tako pa že v samem začetku ni bil nek izstopajoč in navdušujoč lepotec, ki bi brezpogojno očaral. Vsekakor ni grd avtomobil, prav tako pa tudi ni najlepši na trgu in se tako uvršča v zlato sredino. Tega pa ne moremo reči za novega Volva, ki je čudovit in povsem nov avtomobil.

bmw-f31-3-series-touring-vs-volvo-v60 (1)

Zunanjost serije 3 Touring se preprosto ne more direktno kosati z novincem. Seveda serija 3 izgleda v redu, pa vendar ga Volvo prekaša s svojimi prefinjenimi in elegantnimi linijami. Sprednja maska novega Volva je zelo moderna in čistega videza. Prisotna so seveda že znana LED svetila “Thor’s Hammer”, ki že ob prvem pogledu dajo pridih dovršenega, tehnološko naprednega vozila. Serija 3 se po drugi strani s trenutnim dizajnom stara precej hitreje kot se bo Volvo. Z ledvičkami povezana svetila žal niso povsem dosegla želenega.

Tudi pogled iz boka gre v prid Švedu. Kljub temu, da je serija 3 še najlepša prav iz boka proti V60 žal nima možnosti. Celotna bočna linija pri seriji 3 je nizka in agresivna, kar daje športen in prefinjen izgled, premišljeno padajoča linija proti zadku pa daje atletski videz celo pri stoječem vozilu. Poleg tega se kaj dosti na boku ne dogaja. V60 je po drugi strani manj mišičast, je pa zato deležen veliko bolj živega dizajna. Je bolj mehkih linij, ki lepo tečejo čez celoten avtomobil, nižja strešna linija pa ga napravi še nekoliko bolj izjemnega kot serija 3.

bmw-f31-3-series-touring-vs-volvo-v60 (4)

Kljub novejšemu dizajnu se Volvu povsem direktno težko zoperstavita celo Audi A4 Avant in Mercedes-Benz razreda C Estate.

Volvo je imel manjši dizajnerski problem pri večjem bratu S90. Problem nedovršenega zadka je pri modelu V60 odpravljen in potrditi je potrebno, da je zadnji del karavana zares privlačen. Zadnje luči so lepo vpeljane v celoto, ne bojijo se drznega izgleda, saj so razpotegnjene čez velik del zadnjega dela, k dovršenosti pa prispevajo tudi veliki kromirani izpušni zaključki. Serija 3 pa zadaj izgleda kot že znana serija 3. Izgled je všečen, a žal nič tako drznega kot je naredil Volvo.

Področje kjer je Volvo definitivno prehitel tako BMW kot tudi vse druge znamke pa je izgled notranjosti. Kabina Volva V60 je premišljeno dovršena, preprosta, elegantna in skandinavsko perfektna. Serija 3 je pri notranjosti še vedno na visokem nivoju, saj nudi kvalitetne materiale, odlično ergonomijo in izvrstno tehnologijo. Volvo pa je šel v povsem novo smer in poskrbel za preporod novodobnih kabin. Kljub nadležnim zaslonom na dotik je Volvo trenutno v samem vrhu, vsi uporabljeni materiali pa so vrhunski.

Če smo povsem iskreni menimo, da serija 3 iz področja dizajna ne more prekositi Volva V60 iz nobenega zornega kota. A ne razumite nas narobe, serija 3 Touring je lep avtomobil, ki ga obožujemo in menimo, da je eden boljših avtomobilov na trgu (celostno gledano). A na področju dizajna je trenutno Volvo vodilni in prav nič čudno ne bi bilo, če bi novega V60 označili kot enega najlepših karavanov na trgu.

1 komentar

  1. Vsake oči imajo svojega malarja…Pogled nevtralca ki se vozi v npr KIA je povsem drugačen od pogleda tistih, ki se 20,30 let vozijo v BMW, Audi, Mercedes…

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code