BMW trenutno še nima dostojnega konkurenta, vsekakor pa menimo, da bi lahko nova serija 1 predstavljala tudi limuzinsko izvedbo.

Mercedes-Benz je ponosno predstavil še limuzinsko različico razreda A, ki bo namenjena ljubiteljem manjših limuzin in bo prvenstveno tekmovala z tekmecom Audi A3 Sedan. Ker smo že vajeni razreda A, spredaj pa vse do C stebrička ni nobenih sprememb. Takoj pa opazimo spremenjen zadek. Kljub temu, da je medosje enako dolgo kot pri kombilimuzini (2.729 milimetrov) je zaradi večjega zadka avtomobil od kombilimuzine daljši za samo 18 milimetrov. Prtljažnik je večji, saj pogoltne 50 litrov več kot kombilimuzinska različica. Vsekakor ima za manjšo limuzino izjemno nabite boke in dinamično zaključene poteze, kar poveča agresivnost karoserije in izboljša aerodinamiko, ki naj bi bila celo boljša od kombilimuzinske izvedenke. Kot vsak nov model znamke Mercedes-Benz bo kupce prepričeval z dovršeno in napredno tehnologijo ter izpopolnjeno aktivno in pasivno varnostjo.

Na začetku prodaje bosta na voljo dve različici, bencinska A 200 in dizelska A 180 d. A 200 bo poganjal 1,3-litrski motor, ki so ga razvili skupaj s francoskim Renaultom in bo razvil 163 konjskih moč, porabil pa naj bi le 5,3 litra bencina na 100 prevoženih kilometrov. Dizelski motor bo za kak liter še varčnejši, razvil pa bo bolj skromnih 116 konjskih moči.

Prvič ga bomo lahko videli oktobra na pariškem avtomobilskem salonu, na našem trgu pa predvidevamo, da bo na voljo za okrog 25 tisoč evrov že v začetku naslednjega leta.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code