Čisti užitek in dragoceni spomini so si včasih bližje, kot bi si mislili, in samo čakajo, da se jih povleče na plano. Spomini, ki povezujejo preteklost s prihodnostjo in klasično z modernim, imajo nekaj skupnega: utelešajo užitek v vožnji. Predvojna bavarska legenda, BMW 328  je avtomobil, ki je bil po delih v hiši skrit več kot […]

Čisti užitek in dragoceni spomini so si včasih bližje, kot bi si mislili, in samo čakajo, da se jih povleče na plano. Spomini, ki povezujejo preteklost s prihodnostjo in klasično z modernim, imajo nekaj skupnega: utelešajo užitek v vožnji. Predvojna bavarska legenda, BMW 328  je avtomobil, ki je bil po delih v hiši skrit več kot šestdeset let. Veliko časa je bilo potrebnega, da so vozilo obnovili, nekaj delov je tudi manjkalo. Vseeno pa je bil končni rezultat vreden truda.

Že od samega začetka premiere na Nürburgringu je 14. junija 1936 BMW novi 328 roadster za seboj v prahu pustil tudi najmočnejše konkurente. Ta izjemen uspeh je mogoče pripisati dobro uravnoteženi kombinaciji vrhunske moči motorja in vrhunske tehnologije vzmetenja, ki je bila takrat značilnost BMW roadsterjev: 80 konjskih moči v standardni različici in s peresno lahka teža, ki je znašala le 830 kilogramov.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code