Mercedes-Benz in BMW sta dostojna tekmeca že vrsto let in tako bo tudi ostalo z novo generacijo modela GLE Coupe oziroma BMW X6.

Pred kratkim so se na spletu pojavile fotografije, v katerih lahko vidimo močno ”zakamufliran” testni primerek novega Mercedes-Benz GLE Coupe! Kot lahko vidimo, gre za bolj osnovno opremljen primerek, vsaj glede na aluminijasta platišča in druge dodatke na zunanjosti. Za razliko od drugih primerkov, ki smo jih videli ujetih med testiranji je ta namreč brez AMG paketa zunanjosti. BMW pa kot konkurenčno podjetje ponuja M Sport paket zunanjosti. Kupejevska oblika športnih terencev glede prodajnih številk vztrajno narašča zadnjih nekaj let in zato je edino smiselno, da premijske znamke tekmujejo za čimvečji kos pogače. Trenutno je X6 naslednje (tretje) generacije še v razvoju, konkurenčnega GLE Coupe pa kot lahko sklepamo čakajo le še zadnja testiranja pred uradno predstavitvijo. Pri taki obliki avtomobila največ šteje stilska in privlačna zunanjost, zato se že veselimo, kaj nam bosta pripravila obe znamki.

Kljub temu, da taka oblika praktičnosti ne postavlja na bolj pomembna mesta, vseeno upamo, da bo druga vrsta sedežev bolj prostorna kot je bila do zdaj. Mercedes-Benz obljublja najsodobnejšo tehnologijo v novem GLE Coupe, zato se sprašujemo, če mu bo novi X6 sploh kos! Kdaj bo novi GLE Coupe predstavljen še ni znano, ampak menimo, da ta dan le ni tako daleč…

Fotograf: S. Baldauf/SB-Medien for CarScoops

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code