Vsekakor bosta oba ''pridelala'' odlične prodajne rezultate ampak, kateri je bolj privlačen? Čeprav avtomobila mogoče ne ciljata na enake kupce, si delita veliko podobnosti.

Brez dvoma se oba modela več kot odlično izkažeta z visokim nivojem udobja, vrhunsko kvaliteto izdelave in seveda tudi z zmogljivostjo. Kljub temu pa med avtomobilskimi navdušenci ne slovita po najlepšem dizajnu, a to zagotovo ne bo poslabšalo prodajnih rezultatov. Medij BimmerToday se je lotil slikovne primerjave, katero bomo povzeli v  tem članku.

Spredaj oba zvesto sledita oblikovalskim smernicam znamke in izgledata prepričljivo. BMW serije 6 GT tako izgleda skoraj enako kot serija 5, Mercedes-Benz CLS pa se od drugih modelov znamke nekako loči z drugačno oblikovanimi žarometi, medtem ko je maska vseeno podobna. Kljub temu, da skoraj vsi novi modeli znamke Mercedes-Benz spredaj izgledajo zelo podobno, CLS izstopa, saj ni tako dovršen.

BMWBLOG-BMW-6er-GT-G32-Mercedes-Benz-CLS- (2)

Z boka pričakovano oba izgleda odlično, najbolj se razlikujeta le v tem, da ima BMW serije 6 GT nekakšen kombilimuzinski zadek, CLS pa čisto limuzinskega. Pri slednjem je strešna linija tudi bolj položna, želeli bi se le več odločnih potez na karoseriji, kot na primer pri BMW 6 GT.

BMWBLOG-BMW-6er-GT-G32-Mercedes-Benz-CLS- (4)

Zadaj noben ni preveč ”lep”, CLS ima po mojem mnenju preveč izrazito oblikovane zadnje luči, BMW 6 GT pa visok rob prtljažnika. Škoda, ker znotraj brez dvoma oba izgledata odlično, presenečata z visoko stopnjo udobja, visoko kvaliteto, napredno ergonomijo in tudi najnovejšo tehnologijo. Za svojega se odločite sami, vseeno pa menimo, da bi se lahko pri zunanjem dizajnu bolj potrudili pri obeh znamkah.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code