Dolgo časa je Mercedes Benz razreda S kraljeval na vrhu segmenta premium kabrioletov, saj v resnici niti ni imel prave konkurence. No sedaj se je ta pojavila v obliki novega BMW serije 8 Cabrio, ki bo direktni tekmec velikemu Mercedesu.

Čeprav oba modela služita različnemu namenu, še vedno ponujata strankam najbolj luksuzno izkušnjo brez strehe, ki jo njune matične znamke premorejo. Oba sta odlična, kateri pa je vizualno privlačnejši?

BMW serije 8 ima prednost novejšega vozila in novega oblikovalskega jezika BMW. Klasične ledvičke so ogromne in se proti spodnjemu delu razširijo, medtem ko BMW pravi, da so LED luči najtanjše v njihovem repertoarju. Razred S je morda nekoliko starejši od nove serije 8, cilja pa bolj na status luksuznega Gran Tourerja kot luksuznega športnega avtomobila, kar pa ne pomeni, da ne izgleda odlično. Ima zajetnejše prednje žaromete z opcijskimi Swarovski kristali, sprednja rešetka pa je odvisna od tega kateri paket opreme izberete, linije avtomobila pa so nasploh bolj tekoče in zaobljene kot pri tekmecu iz Münchna.

S stranskega profila boste pri obeh modelih našli dolge in karakterne linije. Dodatna odprtina za zrak za prvim kolesom pri seriji 8 doda nekaj vizualne privlačnosti, Mercedes pa je skoraj 20 centimetrov daljši. Hkrati je tudi več kot 8 centimetrov višji in ima dobrih 12 centimetrov daljšo medosno razdaljo. Skupaj to pomeni, da je razred S mnogo večji avtomobil tako fizično, kot tudi vizualno. Morda zato mnogi pravijo, da je nova serija 8 zamenjava za serijo 6 od katere je celo nekaj milimetrov krajši in ni mišljen kot kupejevska izvedba serije 7. Zadaj ima BMW ravno tako dolge in ozke zadnje luči, obenem pa so tudi linije bolj ostre in moderne. Razred S seveda izgleda bolj elegantno, zadnje luči pa povezuje kromirana letvica.

Če pogledamo še notranjost, bomo pri obeh opazili velike digitalne merilnike in velik centralni zaslon na dotik. V Mercedesu, se ti dve enoti stikata v navidez en ogromen zaslon, pri seriji 8 pa sta povsem ločena. Notranjost razreda S je zagotovo bolj usmerjena na luksuz in udobje, medtem ko je pri seriji 8 opaziti bolj športen pridih in tako je tudi prav, saj sta tudi oba avtomobila zasnovana na svoj specifičen način. Pri BMW-ju najdemo množico heksagonalnih in pravokotnih elementov, medtem ko v Stuttgartu bolj prisegajo na okrogle oblike. Kateri pa je vam najlepši?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code