V segmentu kjer je videz vse, oba predstavljata stilsko izbiro. Kateri pa bo osvojil več kupcev, ki se za izbiro odločajo kar na podlagi fotografij?

Eden največjih konkurentov v segmentu manjših športnih terencev novemu BMW X2 je prav zagotovo Audi Q2. Oba prihajata iz Nemčije in predstavljata najbolj stilsko ponudbo športnega terenca  znamke. Kupce prepričujeta s športnim karakterjem in trendovskimi rešitvami in oba imata v imenu številko 2. Brez dvoma imata kar nekaj skupnih lastnosti, a kdo bo po videzu osvojil več kupcev?

V tem segmentu je videz vse. Kupce, ki jih zanimajo manjši športni terenci dajo več poudarka na stil, tehniko in udobje kot pa na vozno dinamiko. Zato verjamemo, da bodo številni kupci svojega favorita izbrali kar na podlagi ogleda fotografij.

BMWBLOG-bmw-x2-vs-audi-q2 (7)

S sprednje strani opazimo, da je BMW X2 nedvomno bolj agresiven, tudi sprednja žarometa izgledata bolj ”jezno”. Vse to le še poudari M Sport oprema, ki predstavlja še večje zračne odprtine, Audi Q2 pa izgleda nekako preveč ”škatlasto”, čeprav nekaj smernic vseeno črpa iz športnih modelov znamke.

BMWBLOG-bmw-x2-vs-audi-q2 (8)

BMW X2 preseneča z bočno linijo, ki  bolj spominja na športno držo. Izgleda bolj možato kot Q2, vse to pa pripomore k temu, da X2 nasploh izgleda nekoliko bolj zanimivo kot konkurenčen Q2. Le-ta ima sicer zelo unikatno bočno linijo, ki bo prav tako privabila številne kupce. Medtem ko se slednji bohoti s C stebričkom v srebrni barvi, ima X2 na C stebriček nameščen logotip znamke.

BMWBLOG-bmw-x2-vs-audi-q2 (9)

Številni niso prepričani o videzu zadka Audija Q2, saj prevladujejo bolj ravne linije, spominja pa tudi na Volkswagen Pola, zato je po našem mnenju X2 z unikatnimi linijami nedvomno bolj privlačen.

BMWBLOG-bmw-x2-vs-audi-q2 (10)

Vse pa se spremeni v notranjosti, kjer opazimo, da Audi preseneča s stilsko, moderno, nasploh precej bolj mladostniško naravnano notranjostjo. To je točno to, kar kupci tega segmenta tudi pričakujejo. BMW X2 v notranjosti izgleda bolj resno, le malo elementov pa jo ločuje od modela X1.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code