Brez dvoma nova generacija BMW serije 3 predstavlja velik napredek v smislu dizajna, tehnologije in nenazdanje tudi izrazite vozniške dinamike kot tudi večje mere udobja.

Na kaj prvo pomislite, ko govorimo o znamki BMW? Zagotovo na športne modele oddelka M, agresiven izgled, prestiž in po vsej verjetnosti tudi tradicijo. Bavarska znamka avtomobile izdeluje že več kot 50 let. Najbolj prodajan model je serija 3 in po mnenju mnogih predstavlja tudi najbolj znamenit model. BMW je nekaj dni nazaj predstavil novo, že sedmo generacijo tega modela in za vas smo pripravili primerjavo s prejšnjo generacijo. Pri razvoju nove generacije se inženirji niso posvečali le na vozno dinamiko, temveč tudi na udobje, tehnologijo, učinkovitost motorjev, izgled in še veliko drugih stvari.

V kolikor novo generacijo primerjamo s prejšnjo, takoj opazimo, da je nova generacija nekoliko bolje proporcirana, razmerja se bolj ujemajo. Sprednji del prejšnje generacije je iz nekaterih kotov izgledal nekoliko nenavadno in tega pri novi generaciji ni več videti. Bočna linija je nekoliko višja, opazimo nekaj bolj izklesanih potez na boku in na pokrovu motorja. Odbijači so popolnoma drugače oblikovani. Vsekakor nam je sprednji del nove generacije veliko bolj privlačen, ledvičke so bolj izrazite in odbijač je bolj zanimiv in ne tako generičen kot prej.

Zadaj bi najprej pomislili, da sploh ne gre za izdelek bavarske znamke. K temu največ doprinesejo popolnoma drugače oblikovane zadnje luči v L obliki. Nekateri pravite, da spominja na vozila drugih znamk, a dejansko so se inženirji odločili za res zelo premišljen dizajn. Vseeno lahko namreč vidimo tradicionalno oblikovanje znamke.

V notranjosti težko karkoli rečemo v prid starejši generaciji. Že samemu dizajnu in postavitvi se vidijo leta, sama tehnologija kot je recimo Live Cockpit Professional z res izpopolnjenim BMW 7.0 operacijskim sistemom, bolj ergonomskim iDrive kontrolerjem in prav tako drugih tipk ni težko izbrati favorita. Opazimo tudi večji head-up zaslon, drugačno ambientalno osvetlitvijo in 12,3 oziroma 10,25 palčni zaslon multimedijskega sistema. Ne pozabimo tudi na večjo prostornost, višjo raven udobja, več pridiha prestiža… Nova je tudi električna parkirna zavora.

Vsekakor menimo, da je BMW naredil velik skok naprej in nad izdelkom smo naravnost navdušeni. BMW je presenetil vse in nova generacije serije 3 je takoj postala kralj v segmentu!

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code