Zdi se, kot da smo nekaj desetletij čakali na uradno razkritje nove generacije BMW M5. Po vrsti ''lažnih'' informacij, smo razkritje končno dočakali, to pa nam omogoča tudi primerjavo z najbolj značilnimi konkurenti.

BMW M5 po mojem mnenju izgleda več kot odlično, pod motornim pokrovom skriva 600 ”konjski” motor, kar pomeni, da gre za BMW vozilo z najhitrejšim pospeškom do stotice. O njem smo sicer nedavno že podrobno pisali. Z vsemi temi argumenti lahko brez dvoma postane najboljša super športna limuzina na svetu, a vseeno najdemo konkurenta, ki mu bo predstavljal oviro. To je seveda AMG E63 S, ki velja za pravo ”pošast” z odlično vozniško dinamiko. Seveda pa, dokler v vožnji ne preizkusimo oba, le stežka predvidevamo kateri je resnično boljši.

BMWBLOG-bmw-m5-f90-mercedes-amg-e63s (7)

BMW M5 v primerjavi z E63 AMG izgleda nekoliko bolj ”oster”, zdi se tudi nekoliko nižji in mogoče malce bolj agresiven na prvi pogled. Brez dvoma tudi AMG E63 S izgleda prepričljivo, le da ga na videz odlikujejo mehkejše poteze kot pa ostre linije. Osebno, mi novi BMW M5 sicer izgleda bolj ”športno”, kljub temu pa vseeno oba izgledata malce zadržano za zajetnih 600 ”konjev”.

BMWBLOG-bmw-m5-f90-mercedes-amg-e63s (6)

Na zadnjem delu se zgodba skorajda ponovi, vsak bo subjektivno izbral svojega, lahko pa povem, da so meni osebno, zadnje luči na AMG E63 S vseeno malce bolj privlačne. BMW M5 ima štiri ”okrogle” zaključke izpušne cevi, medtem ko ima AMG E63 S nameščene štiri kvadratne zaključke izpušne cevi, ima pa M5 bolj ”zanimiv” difuzor. Z bočnega profila sicer izgledata zelo podobno, tudi z črnimi aluminijastimi platišči na videz ne izgledata kot da pod pokrovom motorja skrivata konkretno konjenico.

BMWBLOG-bmw-m5-f90-mercedes-amg-e63s (5)

V notranjosti se še težje odločimo, saj se lahko oba pohvalita z vrhunsko izdelavo in izbiro materialov. Kljub temu, da sedežev in materialov še nismo ”izkusili” na otip, verjamemo, da nas Bavarci ne bodo pustili ravnodušnih. Lahko pa vseeno omenimo, da notranjost pri AMG E63 S vseeno bolj spominja na prestiž, kot pa na športnost.

Spodnji videoposnetek prikazuje največje razlike med modeloma, sledi pa mu tudi zanimiv zaključek.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code