Na spletu smo zasledili vohunske fotografije, ki že razkrivajo notranjost prototipa naslednje generacije športnega modela Audi S3.

Te fotografije razkrivajo zelo oglate linije armaturne plošče, ki nasploh deluje zelo športno. Navdih jemlje pri koncernskem bratu Volkswagen Golf osme generacije, temu pa dodaja zračnike v stilu lamborghinija, ki obdajajo instrumentno ploščo. Novi infozabavni zaslon, je nekoliko nagnjen proti vozniku, povsem nov izgled pa imajo tudi stikala za klimatsko napravo.

Na centralni konzoli največ pozornosti ukrade majhna prestavna ročica DSG menjalnika, poleg nje pa izgleda, da sta na sredinski konzoli le še dve tipki. Za športnim volanom z ravnim spodnjim delom, se seveda nahajajo že poznani digitalni merilniki, na vratih najdemo bolj oglate ročaje, stranski zračniki pa so povzeti po večjem modelu A4.

V primerjavi s standardnimi modeli, bo S3 Sportback dobil športni ‘body kit’ z drugačno prednjo masko, odbijači in stranskimi pragovi. Spremembe bodo zajemale tudi širše odprtine za zajem zraka spredaj, zadnji difuzor s prostorom za štiri izpušne cevi in seveda večja platišča. Stalni Quattro štirikolesni pogon je tisti, ki to vročo kombilimuzino  definira, 2.0 TFSI štirivaljnik, pa bo razvil enakih 320-330 konjskih moči, kot se pričakuje od naslednje generacije Golfa R. Sedem stopenjski DSG menjalnik, bo zagotovo na voljo, govori pa se da bodo ročni menjalnik povsem opustili.

Audi naj bi običajnega A3 razkril marca na letošnjem avtomobilskem salonu v Ženevi, ne bi pa bili presenečeni niti, če bi ob debiju že pokazali tudi vročo različico S3.

Fotograf: Carascoops

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code