Po svetovni premieri prenovljene BMW serije 7 z največjimi ledvičkami v zgodovini znamke je čas, da se vprašamo najpomembnejše vprašanje: ali izgleda bolje kot pred prenovo?

Sedaj že ‘stari’ BMW serije 7 mi je bil osebno eden najlepših luksuznih avtomobilov v tem segmentu, pa vendar so nekateri menili, da je preveč zadržan. Očitno so točno te govorice prišle vse do oblikovalcev v Münchnu, ki pa so si verjetno mislili: ”jim bomo pa že pokazali” in tako so nastale največje ledvičke v zgodovini znamke, ki so od ‘starih’ večje za kar 40%.

Ravno te ledvičke so namreč kamen spotike, saj delijo mnenja. Ljubitelji žara in rešetk, so nad novo serijo 7 enostavno navdušeni, spet drugi vihajo nosove, zato smo se odločili narediti primerjavo pred in po prenovi, da se lahko vsak zase prepriča, kaj je novega in če je to novo tudi boljše.

Takoj lahko poudarimo, da avtomobil na slikah iz premiere, torej ‘v živo’ izgleda mnogo bolje, kot na uradnih slikah. Popolnoma drugačen je pokrov motorja, ki tokrat ubira bolj atletske linije in daje pridih modernejšega avtomobila. Poznavalci boste s profila takoj opazili, da ob strani ni več t.i. palice za hokej (zračnik za prvim blatnikom) temveč je sedaj zaključek kromirane okrasne letve povsem navpičen.

Nove so zadnje luči, ki precej spominjajo na tiste, ki jih najdemo pri BMW serije 8 in izgledajo bolje kot prej, največja sprememba pa je adicija svetlobnega pasu, ki zadnji dve luči tudi povezuje. Integracija izgleda zelo dobro, saj ne izgleda kot nek polizdelek, na katerega bi se spomnili zadnji hip temveč lepo zaključi videz zadka, ki sedaj izgleda tehnološko bolj dovršeno.

Morda še največje razočaranje najdemo v notranjosti, kjer se ni z izjemo novega iDrive sistema, ter novih digitalnih merilnikov spremenilo skoraj nič. Zakaj ne bi dodali kristalno prestavno ročico iz BMW serije 8 ali morda aluminijast iDrive vrtljivi gumb, ki bi izgledal bolj ‘premium’? Kakorkoli že, prenovljena serija 7 generalno vseeno boljše in bolj moderno, vendar naj o končnem videzu presodi vsak sam, o odločitvi pa nam sporočite v komentarjih. Torej stara ali prenovljena?

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code