Na spletu so zaokrožile fotografije povsem serijskega Golfa osme generacije, ki bo direktni tekmec prihajajočem BMW serije 1, ki bo odslej imela prednji pogon.

Opaženi novi golf osme generacije je praktično povsem brez kamuflaže kar pomeni, da bo točno tak tudi v serijski izvedbi, ki bo predstavljena septembra na frankfurtskem avtomobilskem salonu. Prav vsi deli karoserije so novi, obenem pa je dobil tudi novi svetlobni podpis. Če pogledamo pobližje, je avtomobil tudi širši kot do sedaj, vzvratna ogledala pa so pritrjena na sama vrata in ne več takoj pod šipo. Tudi zadek je zadržal posebno obliko, saj ne izgleda popolnoma nič podoben novemu VW Polu.

Baziran bo na najnovejši različici MQB platforme, ki bo poskrbela za zmanjšanje teže do 45 kilogramov, ter nekoliko daljšo medosno razdaljo kar pomeni več prostora za potnike v kabini in morda tudi večji prtljažnik. Ravno zato bo to oster tekmec prihajajoče nove generacije BMW serije 1, ki bo prvič v zgodovini gnana na prvi kolesni par, kar bo pomenilo povsem drugačno razporeditev kabine in posledično tudi mnogo več prostora za potnike, kot do sedaj.

Obenem bo serija 1 tudi izgubila opevan zadnji pogon, torej edino lastnost po kateri se je povsem razlikovala od drugih kombilimuzin premium proizvajalcev, zato menimo, da si bosta z novim Golfom še večja tekmeca kot kadarkoli doslej. Kaj pa vi pravite Golf Mk8 ali prihajajoča serija 1?

Fotograf: Carscoops

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code