VIDEO: xDrive vs Quattro – končno prava primerjava, na enakih pnevmatikah!

0
Končno smo dobili verjetno najbolj kredibilno primerjavo štirikolesnih pogonov xDrive in Quattro.

Youtube kanal Tyre Reviews, ki se kot že samo ime pove fokusira izključno na testiranje pnevmatik, je v sodelovanju s proizvajalcem pnevmatik Nokian, na njihovem zimskem testnem poligonu pripravil verjetno najbolj kredibilen primerjalni test obeh pogonov, za primerjavo pa so testu dodali še Jaguarja XE AWD. Da bi bilo spremenljivk čim manj, so vse avtomobile obuli v enake zimske pnevmatike znamke Nokian, enakih dimenzij, vsi avtomobili so opremljeni z avtomatskim menjalnikom in vsi imajo okoli 180 konjskih moči.

Še največje odstopanje se pojavi pri izbiri pogonskega agregata pri BMW seriji 3, saj je edini na testu opremljen z bencinskim motorjem. Morda mu pri startu pospeševanja pomanjkanje navora še nekoliko pomaga saj koles ne zavrti tako hitro v prazno, ko pa avtomobili enkrat pridejo do določene hitrosti, pa se 130 Nm dodatnega navora pri Audiju A4 še kako pozna.

Avtomobile so testirali v pospeševanju na snegu, pospeševanju na ledu ter pri speljevanju v klanec, za dobro mero pa so opravili še ‘hitri’ krog po zasneženi podlagi in sicer enkrat z vklopljeno elektroniko in drugič z izklopljeno elektroniko. Rezultati si ne bi mogli biti bolj nasprotujoči in podobni, zato tudi gostitelj primerjalnega testa ne more s prstom odločno pokazati na zmagovalca.

Kaj pravite, kdo je pa po vašem mnenju zmagovalec?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code