14. oktober se nezadržno približuje in pri BMW opravljajo še zadnje teste, preden bodo javnosti predstavili najbolj pričakovani model letošnjega leta in enega najtežje pričakovanih M-ov nasploh.

Čez malo več kot teden dni bo BMW končno predstavil naslednika odličnega malega kupeja 1M – F87 – M2. M2 se je kar nekaj časa pojavljal na testiranjih v kamuflažnih vzorcih in brez najnovejšega barvnega odtenka, ki bo predstavljen prav skupaj z novincem. V preteklosti je že bil opažen na nemškem dirkališču Nürburgring, kjer se je, sploh v zadnjem času, pojavljal vsak teden. Na spletnem portalu YouTube se je tako pojavil nov videoposnetek prototipa M2 na testiranju v Zelenem peklu.

f87-m2-nurburgring

Še bolj navdušeni kot nad omenjenim videom pa smo lahko nad prvimi odličnimi fotografijami povsem novega barvnega odtenka Long Beach Blue, ki ga je BMW uspešno skrival skoraj do uradne predstavitve 14. oktobra, ko bo slednji predstavljen skupaj z M2. Športnik je še vedno zavit v kamuflažni vzorec, ki pa skriva vedno manj. Kako izgleda novost, si poglejte v spodnji galeriji.

Baby M bo imel nadete skoraj vse tipične M dodatke – od štirih izpušnih cevi, do bolj agresivnih sprednjih in zadnjih odbijačev, menjalnik bo na voljo tako v ročni kot tudi DCT različici, karoserija bo na voljo v štirih različnih barvnih odtenkih (Long Beach Blue, Alpine White, Mineral Grey in Black Sapphire), žal pa bo M2 ostal brez karbonske strehe. Ni še povsem znano, če bo imel nameščena M ogledala, ki smo jih spoznali na M3 in M4. Na testiranjih se je namreč pojavil v obeh različicah.

bmw_m2_mirrors

[sam id=”14″ codes=”true”]

Kot je že nekaj časa znano, naj bi BMW M2 poganjala motorna enota N55, znana iz nedavno predstavljenega X4 M40i, z nekaj komponentami iz motorja S55, ki je nameščen v modelih M3 in M4. Izhodna moč, ki jo bo motor proizvedel, naj bi bila 365 konjskih moči in 465 Nm navora.

Tehtal naj bi okrog 1400 kilogramov, kar mu bo omogočilo pospešek do stotice v 4,4 sekunde in končno hitrost omejeno na 250 km/h, opcija M Driver’s paket pa naj bi to hitrost dvignila do 274 km/h.

Uživajte ob še zadnjih posnetkih zakamufliranega M2!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code