Petrolicious nas ponovno razveseljuje s kvalitetnim posnetkom in predstavitvijo enega trenutno najredkejših Bavarcev na svetu. Sivi duh je večkrat zamenjan za BMW 2002, vendar štirivratna različica nosi drugačno ime...

Jim Huff, ponosni lastnik v posnetku pripoveduje svojo zgodbo o življenu s tem posebnim modelom, letnik 1966, od začetka z nakupom preko Craigslista, do izboljšav pri zavornem sistemu, vzmetenju in restavriranju notranjosti in karoserije.

bmw1600-2

Če to torej ni BMW 2002, kaj je? Majhna BMW limuzina se imenuje 1600 Neue Klasse – nove serije, ki jo je podjetje razvilo v začetku šestdesetih let prejšnega stoletja. Točno ta model je razlog za uspehe v Touring disciplinah, Čeprav je bilo štirivratnih različic (od modela 1500 do 1800) proizvedenih več kot dvesto tisoč, pa jih je dandanes na cestah le še peščica. BMW 1600 je začetnih filozofije združevanja uporabnosti in športnega karakterja – tako je uporaben za vsakdanjo vožnjo,  najbolj domače pa se počuti na ovinkastih gozdnih poteh, kjer v ospredje pridejo njegove osnovne značilne karakteristike: dobra vodljivost, razmerje teže in ravno dovolj konjskih moči za dinamično vožnjo lastnika. Jimovi načrti za prihodnost? Čim  več vožnje s svojim starodobnikom, seveda.

Vir: Petrolicious.com

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code