BMW M2 vs. Audi RS3: Kateri je boljši?

0
BMW je s svojim malim športnim kupejem M2 postavil zelo visok standard, saj je M2 prava mala zverina, ki nariše nasmeh na usta in nas pusti brez besed. Se tekmec iz Ingolstadta lahko kosa s šampionom iz Münchna?

Ko pride do primerjave med BMW in Audi prideta v poštev dve kombinaciji: BMW M2 proti Audi RS3 ali BMW M140i proti Audi S3.

BMW Namreč ponuja serijo 1 in 2, ki sedita na enakem podvozju, kar pomeni, da so tudi mere zelo podobne. Serija 1 tako nudi večjo uporabnost, a ne premore prave M različice. Za razliko od slednjega serija 2 s kupejevsko obliko ponudi nekoliko manj prostora, a ji je BMW namenil pravo M nadgradnjo. Kljub temu, da je RS3 v kombilimuzinski izvedenki je tako pravi konkurent BMW M2.

Nedavno sta se rivala že pomerila na ravni stezi kjer je po pričakovanjih slavil Audi RS3 s štirikolesnim pogonom. Naj povemo, da je prenovljeni RS3 prejel izboljšan 2,5-litrski petvaljni motor, ki sedaj premore 400 konjskih moči. Če dodamo še štirikolesni pogon in 7-stopenjski samodejni menjalnik lahko RS3 doseže stotico v 4,1 sekunde. Po drugi strani BMW M2 premore “le” 370 konjskih moči, ki jih razvije 3,0-litrski vrstni šestvaljnik, moč pa se prenaša le na zadnji kolesi in tako 100 km/h doseže v 4,3 sekunde. Kljub manjši moči in zadnjemu pogonu se je BMW M2 na ravni cesti nevarno približal štirikolesno gnanemu Audiju RS3.

Tokrat so okoliščine precej drugačne saj se vozili pomerita na stezi. Kakšen je končni rezultat? Ima štirikolesno gnani Audi še vedno prednost? Mu priskoči na pomoč dodatna moč ali nižja teža?

Oglejte si posnetek, saj vas zna končni rezultat močno presenetiti. Nas je!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code