Nekaj ​​novih vohunskih fotografij prikazuje BMW M2 (G87), ki kroži po znamenitem Nurburgringu.

O samem uspehu tega avtomobila je veliko govora, zato veste, da bodo pri BMW storili vse, kar je v njihovi moči, da bodo zmožni zagotoviti izdelek, vreden slovite oznake M2. Pred desetimi leti značka M2 sploh še ni obstajala, zdaj pa je ena najbolj priljubljenih v industriji!

Viri govorijo, da bo novi G87 M2 dvignil zmogljivost in vodljivost na novo raven. BMW ima v novem kupeju serije 2 odličen osnovni model (pa čeprav ne najlepši), zato je bilo nekaj privarčevanega inženirjem M divizije. Seveda pa bodo dodali svoje lastne dotike in tehnične podrobnosti, da bo G87 M2 eden najboljših BMW-jev za vožnjo doslej.

Po reviziji strokovnjakov M divizije, torzijska togost ne bi smela biti problem, kar daje razvijalcem podvozja odlično podlago za nameravano sprejetje visoko zmogljivih komponent iz M3 in M4. Ni treba posebej poudarjati, da ima M2, tako kot njegovi veliki bratje, uravnoteženo porazdelitev teže med obema osema.Novi G87 M2 se želi razlikovati od novega kupeja serije 2 in zlasti od modela M240i. Njegove ledvične rešetke z vodoravnimi letvicami se razlikujejo od tistih pri kupeju serije 2, odbijač pa ima zelo kvadratne sprednje dovode za zrak. Notranje stranice vsake rešetke so pokončne, s popolnimi 90 stopinjskimi koti v vsakem notranjem spodnjem delu.

Žarometi imajo veliko zaobljenih, mehkih robov v nasprotju s kvadratnimi rešetkami in odprtinami za dovod zraka. Kolesni loki M2 so lepo »nabiti«, avtomobil pa na pogled stoji nizko od tal, ima agresivne velike štiri izpušne konice in širši kolesni trak od standardne serije 2. Skriti ročaji so tudi del novega dizajna.

Kar zadeva specifikacije, je trenutno znanih le nekaj stvari. BMW je seveda glavni ter odgovorni subjekt te tematike, vendar lahko stavimo, da bo pod pokrovom motorja v M2 uporabljen S58 motor iz M3 in M4. Vseeno pa bo pričakovano imel manj moči, nekateri pravijo, da bo v Competition različici dosegel 490 »konjskih moči«. Ni slabo za majhnega kupeja!

Po navedbah virov sta na poti ročni in avtomatski model, tako da bomo videli različico “normalnega” M2, predstavljeno skupaj z različico Competition. Proizvodnja se bo začela decembra 2022 v tovarni v Mehiki.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code