Prihajajoči emisijski standardi za Evropo, bodo očitno odnesli kar nekaj zanimivih športnih avtomobilov.

Temu dolgemu seznamu se bo očitno pridružil tudi BMW M2 Competition, kar bo evropske entuziaste zagotovo  precej užalostilo, saj M2 velja za enega najboljših BMW M avtomobilov. Bimmertoday navaja, da naj bi BMW s prodajo F87 M2 za Evropo zaključil že letošnjo jesen, kar pa velja tako za klasični Competition model, kot tudi za omejeno serijo BMW M2 CS.

Morda je odločitev znamke BMW na prvi pogled res nekoliko nerazumljiva, saj se oba modela odlično prodajata tudi v Evropi, od letošnje jeseni naprej pa bosta na voljo le za kupce drugih kontinentov, kjer nimajo tako strogih emisijskih zakonov. Ravno ti so po poročanjih Bimmerposta krivi za to predčasno ukinitev prodaje. Po zaključku proizvodnje trenutne generacije BMW M4, je ravno M2 Competition še zadnji avtomobil z vgrajenim S55 3.0 biturbo pogonskim agregatom, ki je bil sicer narejen po emisijskih standardih za leto 2014. Dodelava na aktualne okoljske standarde bi BMW Group enostavno preveč stala, zato so se raje odločili za ukinitev prodaje.

Na ostalih trgih kot je severnoameriški, bo BMW M2 sicer še ostal v prodaji, a tudi ne za dolgo. Povsem novi BMW G42 serije 2 Coupe bo predvidoma zapeljal na ceste že prihodnje leto, kar pomeni konec aktualne generacije serije 2 coupe in s tem tudi za različice M2. Slednja lahko svojega naslednika pričakuje šele 2022, glede na do sedaj znane informacije, pa nas čaka prava poslastica.

Svetovni mediji trenutno še čakamo, da bo novico potrdil tudi BMW, a imajo po naših izkušnjah pri Bimmertoday vedno zelo točne informacije.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code