Apple CarPlay se je po predstavitvi leta 2014 izkazal kot izvrstna novost na trgu. Zdaj je sestavni del skoraj vsakega novega avtomobilskega računalnika.

Stranke se v nekaterih primerih celo odločajo o nakupu določenega avtomobila na podlagi njegove integracije Apple CarPlay oziroma pomanjkanja le-tega. Z najnovejšo posodobitvijo sistema iOS se bo še bolj vključil v informacijsko-zabavne sisteme avtomobilov.

Nova generacija Apple CarPlay vam ne bo omogočila le zrcaljenja telefona na zaslonu informacijsko-razvedrilne naprave, ampak bo z njim tudi dejansko nadzoroval druge vidike avtomobila. Na primer, lahko boste prilagajali klimatsko napravo, dodajali pripomočke (ang. Widgets) na zaslon in celo nadzorovali povezane naprave vašega doma. Vse to bo vgrajeno v informacijsko-zabavni zaslon avtomobila in bo prilagojeno tako, da bo ustrezalo vsakemu avtomobilu, v katerem je na voljo. V bistvu povsem prevzame lastno informacijsko-zabavno opremo avtomobila.

Prav tako lahko nadomesti digitalno merilno ploščo avtomobila. Kaj to pomeni v praksi? Za avtomobile s popolnoma digitalnimi merilniki bo Apple CarPlay lahko popolnoma spremenil svoj uporabniški vmesnik in ga nadomestil z Applovimi lastnimi prilagodljivimi merilniki in zasloni. Ponovno je zasnovan tako, da se popolnoma prilega vsakemu avtomobilu, v katerem je na voljo. Poleg tega bo ponujal tudi različne možnosti prilagajanja, ki vam lahko pomagajo pri izdelavi merilnikov po meri. Ne bi me čudilo, da bi ponujali tudi nadgradnjo v zameno za plačilo.

Številni proizvajalci avtomobilov so se že odločili za nadgradnjo Apple CarPlay, med katerimi so številni konkurenti bavarske znamke, vendar BMW o tem še ni nič objavil. Ni jasno, ali bo BMW pri tem sodeloval s podjetjem Apple. Mislimo pa si lahko, da je le vprašanje časa kdaj bodo uradno potrdili integracijo novega sistema v njihove avtomobile – navsezadnje kupci to pričakujejo.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code