Prikrivanje, zavajanje in molk. Tri osrednje besede zadnje odmevne afere z davkoplačevalskim denarjem. Prikrivanje s strani BMW Slovenija, zavajanje s strani Wallisa in molk s strani Ministrstva za notranje zadeve. Najodmevnejše od vsega pa je ogrožanje varnosti ter življenja predsednika Republike Slovenije, Boruta Pahorja. Od objave članka dnevno dobivamo anonimne potrditve navedb in dodatne informacije s strani zaposlenih. Ni pa še jasno, ali je Ministrstvo za notranje zadeve sodelovalo v celotni prevari ali je bilo le zavedeno s strani Wallisa?

Pretekli teden smo bili v našem uredništvu zaslužni za nekaj vroče krvi v osrednji Sloveniji. Na laž smo z dokaznim gradivom postavili odmevna imena v avtomobilski industriji. Vpleteni v celotni aferi zaenkrat niso želeli komunicirati z nami, čeprav smo jih s slikovnim gradivom ter vso potrebno dokumentacijo spravili v kot.

Veseli nas, da smo lahko razkrili nepravilnosti ter mogoče revolucionirali način izvajanja javnih naročil v naši državi. Vendarle gre tu za našo dolžnost ter moralno odgovornost.

Če so vse trenutne informacije točne, dobiva najnovejša afera z davkoplačevalskim denarjem neverjetne razsežnosti, ki lahko do neke mere pojasnijo dosedanji molk lokalne pisarne (BMW Slovenija – piarovka Maja Ilec) kot tudi BMW Wallis Ljubljana. Konec koncev je prevara, ki so jo želeli zakriti in katero so želeli izkoristiti za svoj dobrobit, prešla vse meje okusnega.

Imamo dokaze, ki bodo zaenkrat ostali zakriti! Kaj ima BMW Slovenija, kaj ima WallisMotor Ljubljana in MNZ?

Ali nekdo namenoma želi škodovati predsedniku Borutu Pahorju? V tujini bi za tako dejanje bilo že govora o pripravi ATENTATA na predsednika države! To več niso heci, dragi sodržavljani!

Ministrstvo za notranje zadeve si je za odgovore na naša vprašanja vzelo zakonsko dovoljeno količino časa (7 dni), kar pomeni, da na njihov uraden komentar še vedno čakamo. Njihova nezainteresiranost ter počasno sodelovanje nam poraja dvome o celotni situaciji – si s poznim odgovorom kupujejo čas in je mogoče dvomiti, da je bil v tej mahinaciji vpleten le ljubljanski trgovec? Gre za prirejen razpis in favoriziranje enega od prijavljenih? Ali pa, če smo hudičev advokat, z dolgotrajnim odgovorom le poskušajo razumeti situacijo in ugotavljajo, kako je do tega sploh lahko prišlo?

Celotna situacija je dosegla vrhunec absurda že s tem, da je na javnem razpisu padlo podjetje Porsche Slovenija, d.o.o zaradi pomanjkljivega opisa označevanja paketa pnevmatik oziroma pomanjkljive oznake za kotalni upor pnevmatike. Na drugi strani pa se trgovcu BMW vozil dovoli na lastno pest prirejati konstrukcijo vozila in resno ogrožati varnost in zdravje ljudi v vozilu? Danes z dokaznimi gradivi lahko trdimo, da je bilo vozilo podvrženo bizarnim ter nerazumnim popravilom pri “ljubiteljskih” kleparjih ter tapetnikih, ki so nalogo opravili podpovprečno.

Zanima nas, zakaj Ministrstvo za notranje zadeve oziroma Urad za varovanje in zaščito ne dovoli pridobitve slikovnega gradiva v namen raziskave, če so naše navedbe dokazano resnične? Prav tako bi bilo smiselno in edino pravilno vplesti zunanjega sodnega cenilca, ki bi situacijo lahko objektivno preučil in podal zadnjo besedo.



Od objave članka do danes smo prav tako prejeli nemalo sporočil z dodatnimi informacijami s strani ljudi, ki so za prevaro vedeli, a je niso smeli komentirati. V tej skupini so se pojavili zaposleni na Ministrstvu in v podjetju WallisMotor, ki priznavajo, da so popravila dejansko naredili in jih poskušali na vse pretege skriti, ter zaposleni na Uradu predsednika Republike Slovenije, ki so zadevo kljub vedenju prevzeli!



Glede na to, da je zmaga na razpisu za BMW dobra referenca, je zanimivo dejstvo, da le-te niso proslavili nikjer, o sedmici, ki bo prevažala predsednika Republike, ni bilo govora, niti se zanjo – do naše objave prispevka – ni vedelo. Mar ni zanimivo, da se za manjše “zmage” odpira penino in podaja izjave, a do danes o tem, s strani BMW Slovenija, nismo slišali niti besede? Je to morda znak slabe vesti?

JUTRI EKSKLUZIVNO NA NAŠEM PORTALU:

Odgovori s strani MNZ, anonimna izpoved iz UPRS ter slikovno dokazno gradivo! 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code