Velika Britanija. Oglas za BMW M4 Cabrio je očitno šel nekoliko predaleč in razburil ASA - organ za nadzor in standarde oglaševanja. "Posnetki avtomobila se menjajo s scenami na dirkališču s tistimi, kjer vozi "umirjeno" na javni cesti", pravijo pri BMW.

[sam id=”14″ codes=”true”]

BMW (UK) je dejal, da se v oglasu jasno razlikuje med pravilno vožnjo M4 na javnih cestah, kjer so bile upoštevane vse omejitve, ter razlikuje med scenami na dirkališču. Razjasnili so tudi, da je bil voznik na javni cesti miren in je imel vozilo pod popolnim nadzorom, prav tako ni prehiteval drugega prometa ali vozil čez polne črte. Cesto pa so za snemanje izpraznili, tako da na njej ni bilo drugih vozil in pešcev. BMW je navedel, da so bili odseki, ki so posneti na dirkališču “jasno ločeni.”

Pri ASA so nato dejali, da v nekaterih posnetkih ni jasno, katera izmed teh dveh lokacij je prikazana. Odločili so se, da reklame v sedanji obliki ne smejo predvajati, prihodnji oglas pa ne bo smel povezovati dirkališča in cestnega načina vožnje na način, ki spodbuja pospeševanje hitrosti ali neodgovorno vožnjo.

Se vam zdi taken ukrep ASA preveč drastičen? Nam se zdi reakcija nekoliko pretirana, sporni posnetek pa si lahko ogledate spodaj.

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code