BMW M6 GT3 se počasi poslavlja, prihaja BMW M8 GTE

0
Druga sezona dirkanja v razredu GT3 se je zaključila, kar pomeni, da se bo moral BMW M6 GT3 počasi posloviti.

ajmočnejši dirkalnik v BMW Motorsport arzenalu je tako pobral množico zmag in nagrad, vključno z zelo pomembno zmago na 24 urni dirki Spa-Francorchamps ob svojem debiju leta 2016. BMW Motorsport je ob tej priložnosti sestavil tudi več kot pet minutni video, s katerim so hoteli pokazati koliko navdušenja je BMW M6 GT3 požel povsod po svetu.

Z naslovom “BMW M6 GT3 Around the World”, nam posnetek kaže fascinantne prizore iz tradicionalnih dirk po svetu – od ameriških 24 ur Daytone ter 12 ur Sebringa do 12 ur Bathursta v Avstraliji in 24 urne dirke na slovitem Nurburgringu v Nemčiji. Video ravno tako vsem navdušencem ponuja možnost, da res vidijo, kaj jih tako navdušuje pri GT dirkanju, za katerega mnogi pravijo, da je mnogo zanimivejše od trenutne situacije v Formuli 1.

Letos gre tako po svoji uspešni karieri BMW M6 GT3 zasluženo v pokoj, njegovo mesto pa bo zasedel popolnoma novi model, ki ga navdušenci te bavarske znamke pričakujejo že več kot 20 let. Govorimo seveda o BMW M8 oziroma dirkalni različici tega modela BMW M8 GTE. Avtomobil je bil sicer predstavljen že lani, a vseeno nam niso hoteli izdati kaj dosti tehničnih podrobnosti. Vemo pa, da bo izgledal presneto dobro. Avtomobil bo tako nadaljeval tam, kjer je M6 zaključil, na voljo pa bo tudi privatnim dirkaškim moštvom po celem svetu, ki bodo poleg tovarniških moštev ravno tako lahko dirkali v serijah GT. Zatorej se nadejamo še veliko dirkaške akcije z BMW M8 GTE v glavni vlogi.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code