BMW M2 že sedaj velja za najboljši BMW M model vseh časov, a divizija M pripravlja nekaj še bolj zanimivega, kar naj bi prevzelo mesto najboljšega BMW M modela do sedaj.

Govori se, da naj bi ta odlični novinec imenoval BMW M2 CS (Club Sport), trenutno pa ga BMW že pridno preizkuša na nemškem dirkališču Nürburgring. Že zvok, ki ga prototip proizvede je veliko bolj možat, za to pa seveda obstaja dober razlog. BMW naj bi namreč 3,0-litrski motor N55 v trenutnem BMW M2 zamenjal za prav tako 3,0-litrski vrstni šestvaljni motor S55, ki poganja modela M3 in M4.

bmw-f87-m2-cs-facelift (27)

V M3 in M4 taisti motor razvije 431 konjskih moči in 550 Nm navora, najverjetneje pa bo pri M2 CS nekoliko prilagojen in bo razvil okroglih 400 konjskih moči. To ga bo uvrstilo v isto kategorijo z glavnim limuzinskim rivalom Audijem RS3, ki uporablja 2,5-litrski petvaljni TFSI bencinski motor, ki prav tako premore 400 konjskih moči in 480 Nm navora. Pospešek do stotice tako znaša 4,1 sekunde, pri običajnem BMW M2 s 370 KM pa trenutno znaša 4,3 sekunde.

Po zaslugi drugih posodobitev, ki naj bi bile prisotne pri BMW M2 CS (izboljšan krmilni sistem, optimizirana aerodinamika, elektronika šasije, zmanjšanje teže) pa bi M2 CS lahko bil hitrejši tako na ravnini kot na dirkališču.

Prisluhnite globokemu zvoku motorja S55, ki se po novem nahaja v malem BMW M2 CS! Video spodaj.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code