Prikaži kategorije
Domov / Kategorije / BMW M4 / Dirkalnik BMW M4 GT4 pokaže svoj divji karakter!
Munich (DE) 09th December 2016. BMW Motorsport, BMW Season Review. BMW M4 GT4.

Dirkalnik BMW M4 GT4 pokaže svoj divji karakter!


BMW M4 GT4 bo očitno luč sveta ugledal predčasno. Po novem bo avtomobil na voljo že za dirko Hankook 24h Dubai 2017, ki bo naslednji mesec.

BMW M4 GT4, ki je bil najavljen julija letos je bil sprva načrtovan za leto 2018, BMW Motorsport pa je na dogodku ob koncu sezone naznanil, da bo dirkalnik tekmoval že leto prej, torej z začetkom nove sezone v letu 2017.

Jörg Müller, Dirk Adolf in Ricky Collard so bili že potrjeni kot vozniki v M4 GT4, celotna operacija pa bo potekala pod vodstvom Schubert Motorsport. Dostava vozil drugim ekipam bo na voljo v začetku leta 2018.

“Celovit razvoj dirkalnika BMW M4 GT4 bo potekal vzporedno s programom GT3,” je povedal vodja BMW Motorsport, Jens Marquardt. “Kmalu bomo dirkalnik videli v akciji v kar nekaj dirkah. Naše ekipe bodo tako tekmovale v najnovejšem dirkalniku leta 2018.”

bmw-m4-gt4-racer (8)

BMW je prav tako naznanil, da bosta voznika IMSA WeatherTech SportsCar tekmovanja Alexander Sims in Martin Tomczyk, ekipi pa se bosta za celotno sezono pridružila tudi Bill Auberlen in John Edwards.

Znana je tudi informacija, da bo BMW Team Schnitzer letos na dirki FIA GT World Cup v Macau uporabil dirkalnik BMW M6 GT3, slednji pa bo odet v zanimiv umetniški vzorec kitajskega ustvarjalca Chaoa Feia.

Kako bo izgledal dirkalnik si oglejte v spodnji galeriji, kjer lahko vidite M4 GT4 odet v kamuflažne vzorce ter računalniško upodobitev končnega izdelka. V galeriji nekoliko bolj spodaj pa vabljeni k ogledu testnih primerkov testiranih na javni cesti.

Vir: Bimmerpost
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


BMW BMW novice BMW Slovenija BMW novosti BMW test BMW avtonasveti BMWSLO BMW video BMW modeli BMW FEST 

Všečkaj nas!

Spremljaj BMWBLOG Slovenija na Facebooku!

×