BMW i8 je bil prvič predstavljen leta 2009 kot konceptno BMW vozilo. Sprva znan pod imenom BMW Concept Vision Efficient Dynamics je ob začetku serijske proizvodnje prejel ime i8. Danes je i8 zelo zaželen in dobro uveljavljen hibridni športnik. Pa veste kako zares deluje njegov hibridni pogonski sklop?

Kljub temu, da je BMW na trgu že vse od leta 2014 in je tako star že 3 leta še vedno navdušuje ljudi po vsem svetu. Njegova prednost sta prav futurističen dizajn in napredna tehnologija. Hibridni športnik je avtomobil, ki obrača glave in ne ostane neopažen, med ljubitelji po svetu pa je nastal prav poseben kult. A mnogi še vedno ne vedo kako točno deluje sistem, ki ga je BMW vgradil v i8.

bmw-i8-hybrid-powertrain (21)

BMW i8 uporablja tako 1,5-litrski trivaljni bencinski motor kot tudi elektro motor. Prvi uspe razviti 231 konjskih moči in 320 Nm navora, kar pošilja na zadnja kolesa, drugi pa 131 konjskih moči in 250 Nm navora, kar se prenaša na sprednja kolesa. Na takšen način i8 uporablja štirikolesni pogon. i8 uporablja tudi 8-stopenjski menjalnik; šest prestav uporablja pri bencinskem motorju, dve pa pri električnem.

Na kakšen način deluje hibridni sklop v i8 pa si oglejte v spodnjih dveh videoposnetkih.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code