Le nekaj dni nazaj je G-Power uradno predstavil posodobitve njihovih izvedb M3 in M4. Pozabili pa smo že na nekatere starejše generacije, ki s svojimi mogočnejšimi motorji iz sebe iztisnejo surovo moč.

Skeptiki so zelo dvomili v moč turbinskega šestvaljnika nove generacije, vendar se je kasneje izkazalo, da je E92 nedvomno počasnejši. Že res, da je uporabljal 4,0-litrski atmosferski V8, vendar to ni vse kar je potrebno za hitrost in zmogljivost. Bil je pretežek, krmiljenje je bilo manj odzivno, predvsem pa je imel s 400 Nm E92 M3 občutno manj maksimalnega navora in še kaj bi se našlo.

bmw-m3-e92-g-power-hurricane-rs-2

Potem pa se je na trgu znašla predelava podjetja G-Power. Slednji je ponudil mogočnemu atmosferskemu motorju več navora (700 Nm) in konjskih moči (720), ohranil pa je njegov mogočen zvok, ki ga F8X novinca nikoli ne bosta imela, pa če se še tako trudita. G-Power E92 s posodobitvijo do 100 km/h potrebuje 3,7 sekunde, kar je tudi hitreje od naslednika, seveda pa boste za takšno umetnino plačali zajeten kupček denarja. Osnovna cena z vljučenim donatorskim vozilom namreč znaša dobrih 160 tisoč evrov. V spodnjem posnetku si lahko ogledate enega redkih primerkov, ki se v potniški kabini lahko pobaha celo z vgravirano serijsko številko 001. Pred vašimi očmi je torej prva G-Power Hurricane RS predelava E92 M3.

Vir: Autogespot.com

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code