'Slačenje' prototipnega BMW serije 4 se nadaljuje...

Fotografi so tako ujeli najbolj razkrit prototip BMW serije 4 do sedaj, ki pa že takoj izgleda nekoliko drugačno. Izgleda kot, da bi pri BMW-ju že preizkušali cel asortiman M Performance dodatkov za avtomobil, ki jih na prvi pogled morda sploh ne opazimo, a že podrobnejši ogled razkrije prednji podaljšek odbijača in t.i. zakrilca na odbijaču pred prednjima kolesoma. Poleg tega lahko opazimo tudi drugačne stranske pragove, ki so bolj izraziti kot pri klasičnemu modelu.

Z izjemo teh dodatkov drugih sprememb zaenkrat še ni opaziti saj so zavore in platišča enaka, kot na do sedaj opaženem prototipu M440i. Skoraj v celoti že lahko vidimo kontroverzni prednji ledvički, ki delita mnenja tako s svojo velikostjo, kot tudi z navpično postavitvijo, ki je pri BMW nismo videli že desetletja.

V kolikor bo serija 4 stopala po stopinjah limuzinskega brata lahko v M Performance katalogu poleg opaženih delov pričakujemo še zadnji difuzor, temnejše zadnje luči, karbonski zadnji spojler in množico ostalih dodatkov iz karbona kot so pokrovi vzvratnih ogledal in karbonski zaključki izpušnih cevi. Pričakujemo lahko tudi opcijo boljšega zavornega sistema, športen izpušni sistem in množico M Performance nalepk, v notranjosti pa bomo zagotovo videli M Performance volanski obroč, predpražnike in peščico ostalih karbonskih dodatkov.

Ne glede na vse pa je vsaj motorizacija že praktično znana. Serija 4 bo zagotovo ponujala 2.0 litrski štirivaljnik s 259 konjskimi močmi in 400 Nm navora v različici 430i, poleg te pa bo zagotovo tudi različica M440i, ki bo ponujala 3.0 litrski vrstni šestvaljnik s 387 konjskimi močmi in 500 Nm navora. Kasneje lahko pričakujemo še športnejšo različico M4, ki bo v klasični obliki ponujala 480 konjskih moči, v kolikor tudi to ne bo dovolj, pa se lahko zanesete na različico Competition, ki bo ponujala kar 510 konjskih moči.

Fotograf: bimmerpost

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code