Trenutni BMW X3 je v prodaji od leta 2018, po tradiciji BMW pa bo dobil posodobitev za modelno leto 2022. Pravkar je bil opažen prototip posodobljenega X3, ki razkriva nekaj stilskih sprememb, vezanih na majhnega križanca.

BMW X3 je eden izmed najbolj priljubljenih modelov v BMW-jevi liniji. V ‘pandemijskem’ letu 2020 jih je v Sloveniji bilo prodanih 113, kar BMW X3 uvršča na drugo mesto najbolj prodanih Bavarcev v Sloveniji (prestol zaseda X1 s prodano enoto več). Prodaja čez lužo pa se je lani približala 60.000 primerkom, kar je bilo kljub pandemiji blizu celotne prodaje ob prvem lansiranju trenutnega X3. Posledično računajte, da bo BMW to posodobitev ohranil minimalistično, izboljšava se verjetno obeta le na dizajnu zunanjosti.

Vohunski posnetki namigujejo na spremenjeno sprednje in zadnje masko, tanjše žaromete in nove notranjosti zadnjih luči. Zdi se tudi, da bo maska ​​nekoliko povečana. Predvidene so tudi nekatere spremembe znotraj. Sprememba za katero vemo, da zagotovo prihaja, je nov informacijsko-zabavni zaslon.

Ni jasno, kakšne spremembe pogonskega sklopa so načrtovane. Pričakovana je dodatna moč pri 2- in 3-litrskih motorjih, in morda večjo ponudbo elektrificiranih pogonov. Električni BMW iX3 je bil komaj dobro predstavljen, zato se ne pričakuje, da bo njegov pogonski sklop (bistveno) spremenjen.

Pričakujte posodobljenega terenca naprodaj konec letošnjega leta ali v začetku leta 2022. Podobne posodobitve bodo na voljo tudi za X3M. BMW je v postopku posodabljanja ali preoblikovanja številnih svojih osnovnih modelov, da bi lažje razlikoval njihov slog. Prehod se je začel s prihodom serije 4 leta 2021. Tudi prototipi za preoblikovane modele X1, serije 2 in serije 7 ter močno posodobljen X7 prav tako ne preizkušajo.

 

Fotograf: Motorauthority

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code