Predvsem drugačen ter po svoje zanimiv model BMW X8 je pričakovan v plug-in ter M različicah.

BMW bo prihodnje leto s prihodom modela BMW X8, v svojo ponudbo športnih terencev tako dodal še enega člana. S tem modelom pa bodo Bavarci izzvali konkurente, kot so Mercedes GLS, Audi Q8 in Range Rover SportBMW je že nekaj časa nazaj rezerviral ime X8, s predstavitvijo avtomobila pa se bo paleta športnih terencev z značko X razširila na skupno 10 modelov.

Pod kožo si BMW X8 deli temelje z že znanim X7 in skupaj z drugimi sodo-številčnimi športnimi terenci BMW, kot sta X4 in X6, bo vodilni X8 “SUV kupe”, namenjen predvsem kitajskem ter ameriškem trgu. Kot razkrivajo ekskluzivne fotografije ter upodobitvi prihajajočega športnega terenca, le-ta ne bo povsem ‘kupejevski’. Ohranil bo pokončen profil, vendar bo pri površinski obdelavi karoserije prišlo do številnih oblikovnih sprememb. Konceptno bo podoben Audiju Q8, ki uporablja enako podvozje kot Q7, a ima svojo, drugačno zasnovo vse od A-stebrička nazaj.

Na pokončnem sprednjem delu X8 bodo brez presenečenja kraljevale ogromne ledvične rešetke ob njih pa bodo stoječi LED-žarometi na dveh nivojih – nova oblikovalska nit, ki jo bomo najverjetneje videli tudi pri drugih prihajajočih BMW-jih, kot sta na primer prenovljen BMW X7 in nova limuzina serije 7, ki naj bi prispela leta 2022.

Drugje se bo trden videz in impozantna prenešena oblika iz X7 nekoliko umirila ter dala prednost športnejšim potezam in unikatnim dotikom. Zadaj so bolj izrazite linije blatnikov ter dve ogromni ter ne izpušni konici, ki ‘krasita’ zadnji odbijač.

Čeprav se BMW-jeva divizija M ni dotaknila X7, je vseeno prejela M performance model, in to zadnjega pred ukinitvijo štirih turbin. X8 M bi več kot verjetno uporabljal 4,4-litrski twin-turbo V8, vgrajen v BMW X5 M Competition, ki razvije 625 “konjskih moči”, in stotico doseže v 3,8 sekunde. S podobna močjo in zmogljivostjo bi X8 M tekmoval z modeli kot je Porsche Cayenne Coupe Turbo.

Plug-in različica se v modelu X7 še ni pojavila, toda fotografije kažejo, da bi lahko X8 na vrh BMW-jeve ponudbe športnih terencev uvedel elektrificiran pogonski sklop. Testni avtomobili so bili opaženi z nalepkami “hibridno testno vozilo”.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code